АМЕРИКА НЕ ПОМОГНА НА ИВАН ГЕШЕВ ДА ОСТАНЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР. ЩЕ МУ ПОМОГНЕ ЛИ ДА СТАНЕ ПОЛИТИК?

Очакването Иван Гешев да “скочи” и да “наскача на всички” – свърши. Най-сетне! Ликуй, народе български.

Бившият главен прокурор продължава да използва американски символи. Анонсира “новото начало” на “прокурора на народа” на 4 юли – националният празник на САЩ. Даде пресконференция на 15 май, часове след завръщането от САЩ, на която демонстративно скъса оставката си. Застана пред аудиторията с вратовръзка на Републиканската партия на САЩ – може да е подарък, може да е купена от Amazon за 70 долара. 

Америка не помогна на Иван Гешев да остане главен прокурор. Ще му помогне ли да стане политик?

Цветан Цветанов също много разчиташе на задокеанските си връзки. И какво?! Нищо. Атаката срещу него започна от “Свободна Европа” и Антикорупционния фонд, издържани с американски долари. Докато беше на конференция на еврейска организация в Америка, непоколебимо го изгониха от ГЕРБ. Финансира партията си с пари от братя Вълневи, с транспортен бизнес в Чикаго, но това ни най-малко не му помогна да успее да влезе в парламента.

Иван Гешев, също като Цветан Цветанов, пропътува през целия свят, за да уважи еврейски организации, даже беше домакин на No hate speech дискусия в София.

Това заиграване с международната еврейска общност добра инвестиция ли е?! По принцип – да. Ще си проличи скоро как е в конкретния случай.

Какъв удар би могъл да нанесе Иван Гешев утре чрез Фейсбук страницата си?

Ако е изнесъл документи от прокуратурата, рискува да се вкара във филм като Доналд Тръмп, когото арестуваха след масиран обиск в имението му във Флорида, заради укрити документи от Белия дом, повдигнаха му безчет обвинения.

Иван Гешев няма как вече да изнася данни от текущи и приключили разследвания, дори с разрешение на наблюдаващия прокурор, както Стефан Христов стори с “Барселонагейт” за употреба в една подкомисия на ЕС – акция, завършил конфузно за главния прокурор. Подсъдно е.

ВСС остави Иван Гешев “на трупчета”: нито е прокурор, нито не е. ВСС не го преназначи, но и не го освободи. Как, при това положение, Иван Гешев ще обяви политически проект?

Няма право като магистрат, какъвто все още е.

Тези проповеди онлайн на Иван Гешев някак неприятно ми напомнят за дубайските лекции на Васил Божков. Онзи, с 19-те обвинения, повдигнати му от прокуратурата на Иван Гешев, забравени с надеждата, че Черепа ще се върне в България, за да “изобличи” Бойко Борисов.

… България имаше Царска партия, има Генералска партия, ще проима ли Прокурорска партия, а?!