НАЙ-СИЛНИТЕ ФАКТОРИ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА СЕГА СА БОЙКО БОРИСОВ И РУМЕН РАДЕВ. КОЙТО НЕ ГО ЗАБЕЛЯЗВА Е СЛЯП ИЛИ ОТХВЪРЛЯ ИСТИНАТА

Слави Трифонов изгради началото на политическата си кариера върху изчегъртването на Бойко Борисов. “Има такъв народ” беше първа политическа сила, но не успя да състави кабинет; излезе с поражения от управлението на Четворната коалиция; не влезе в 48-я парламент; падна до последната парламентарно представена партия в 49-я парламент; постави рекорд за най-бърз срив на доверието на избирателите – за няма и две години.

Тандемът Кирил&Асен изгради политическата си кариера върху затриването на Бойко Борисов – искаха да се пенсионира като лидер на ГЕРБ; снимаха се пред затвори със заявката, че ще го вкарат там; арестуваха го незаконно; обаче кабинетът “Петков” загуби вота на недоверие, поискан от ГЕРБ-СДС на 22 юни 2022 г., след само 6 месеца във властта… в 49-я парламент харвардците играят генералската игра, съобразяват се с желанията му и следват ходовете му … След “сглобката” ГЕРБ качва проценти, ППДБ – губи проценти; Бойко Борисов държи хляба и ножа на кабинета “Денков”. Сутрин в парламента, гора от микрофони загражда лидера на ГЕРБ, лидерите на ПП и ДБ остават в миманса. На следващите избори и двете коалиции ще ядат бой от избирателите; ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила.

Пътьом ще отбележа, че Христо Иванов, Меглена Кунева, Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов крещяха по площадите срещу Бойко Борисов, пък после станаха негови вицепремиери и министри, преживяха катарзис и млъкнаха; понякога отчаяно проплюват и толкова.

Корнелия Нинова се репчи на Бойко Борисов още от първите му стъпки в политиката. Само че той върви нагоре, тя – надолу. И сега безпомощно истеризира срещу него в парламента, след като БСП позорно катастрофира вот след вот. В СГП размотават досъдебно производство срещу Корнелия Нинова за износа на оръжия, докато беше вицепремиер и министър на икономиката, понеже Иван Гешев си я ползваше за политически поръчки.

ДПС, през 2013 година, се напъна яко да смаже Бойко Борисов с Костинбродската завера, инсценирана от Мая Манолова, която Бойко Борисов направи омбудсман; от Сергей Станишев, чийто семеен бизнес подпомогна като премиер в първия си мандат; нападнат беше от всички останали, имената на които дори не си спомняме вече.

Дори Цветан Цветанов, който надхвърли боя си с изключителната подкрепа на Бойко Борисов и от някакъв незначителен физкултурник се превърна във втория човек в държавата, пролайва срещу политическия си създател, но това е жалко на фона на смехотворния изборен резултат на партията му, финансирана от братя Вълневи от Чикаго.

“Отровното трио” и приятели, които замеряха Министерски съвет с яйца и риба през лятото на 2020 година; безпощадно разстрелваха от телевизора с думи-куршуми Бойко Борисов … някъде потънаха.

Подминавам крясъците на незначителния Радостин Василев – универсален предател, обвиняем по наказателно производство на СГП; презиран и подритван от всички в 49-я парламент. Горкият, той се задъхва от злоба и безпомощност срещу Бойко Борисов; въобразява си, че може да направи някаква партийка върху омразата към него. Уффф, този дребен кресльо Руди Гела с неустановен сексуален статус, давещ се в жлъч и комплекси – на следващите избори ще бъде аут.

Иван Гешев е последният, въобразил си, че може да влезе в политиката с ожесточени нападки и подмолни действия срещу Бойко Борисов. Впрегна цялата си – видима и невидима – власт като главен прокурор и какво постигна?! Единствено собственото си изчегъртване от съдебната система. ВСС се подиграват с него сега – нито го преназначиха, нито го освобождават като прокурор. Иван Гешев още малко ще предизвиква внимание и очакване “да скочи”, да влезе с гръм и трясък в политиката … докато донесе повече разочарования, отколкото надежди на последователите си. Залязва преди да е изгрял.

Най-силните фактори в българската политика сега са Бойко Борисов и Румен Радев. Който не го забелязва е сляп или отхвърля истината. Това е положението, другари и господа. 

П.П. “Алфа Рисърч”- юни 2023 г.: Бойко Борисов е с най-високо доверие сред политиците в България.