ПАЛАЧИ И ЖЕРТВИ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ КОАЛИЦИЯ. НА НИКАКВА ЦЕНА. ТОВА БИ ОЗНАЧАВАЛО АМНИСТИЯ НА БЕЗЗАКОНИЕТО И ЖЕСТОКОСТТА

Севделина Арнаудова, дългогодишен пиар на ГЕРБ, днес е дала интервю за столичен вестник, в което споделя подробности от кошмарната нощ на 17 март. Обискирали са часове наред дома й, нея лично, спалнята й… пред очите на нейната дъщеря, която е второкласничка. Не са й разрешили да се обади на адвокат, не са се съгласили детето да бъде предадено на родителите й… държали са се с непълнолетното момиченце като с престъпник; 20 полицаи са нахлули в къщата и са тарашили от 21:00 часа̀ до 2:45 часа̀ през нощта.

Защо е тази жестокост?! Защо е тази безчовечност?! Защо е това издевателство върху една жена и майка, върху 8-годишната й дъщеря?!

Кирил Петков, който е разпоредил ареста, има 3 дъщери. Едното момиченце страда от диабет. Ако нещо подобно се случи пред него, последствията може да са ужасни. Бойко Рашков има една дъщеря, която е някаква юристка. Асен Василев няма деца, но може някой ден да си осинови. Лена Бориславова е сгодена, Бог да й даде да стане майка, от сърце й го желая, както и да стане по-добър човек и по-добра правистка.

Тези хора, облечени във власт, проявиха бруталност. Абсолютно ненужна. Защо? Заради пиар ефект. За да позакрепят разклатената си власт, да отклонят вниманието от сдухващата се коалиция, взривена от скандала за избор на управител на Българска народна банка.

Изобличителният екшън-план за арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, публикуван от Агенция ПИК, показа лъжата за “неотложност”. Всичко е било планирано. Нещо повече: указаният са били категорични – дори да не се намери нищо, тримата посочени да бъдат задържани за 24 часа. Това е било одобрено от вътрешния министър, който е преподавател по наказателно право. Горките му студенти!

Арестите са извършени пред внуците и бременната дъщеря на Бойко Борисов; пред 8-годишната дъщеря на Севделина Арнаудова; пред трите деца на Владислав Горанов.

Когато се запознал със случая, евродепутатът от Нидерландия, който посети България, казал в кабинета на премиера: ако това се беше случило в моята страна, оставката щеше да бъде най-малкият проблем на министъра на вътрешните работи, социалните служби щяха да вдигнат шум до Бога.

Днес разказах на един британски журналист за ареста на Севделина Арнаудова, той ме погледна гневно и каза: ти сигурна ли си, че живееш в европейска страна; вие дори не сте в Третия свят, вас ви няма на картата, ако така се случват нещата в България.

Моя приятелка в Лондон мина през Ада миналата година – по време на най-строгия локдаун, нейният съпруг я изгони от дома им и започна дело за развод. Сама, без възможност да вижда сина си, без пари да наеме добър адвокат, без да може да се приюти при близки, заради Ковид-мерките, заживя в хотел за изпаднали в криза лондончани. Какво се случва на делото: съдията се обръща към съпруга й и казва: виждам, че разполагате със средства да си наемете най-скъпите адвокати, но решението е мое: синът ви отива при майка си, купувате й жилище, и то в квартала, в който живете вие, давате й достатъчно пари, за да няма нужда да работи още 5 години и да гледа детето си. Така работи системата! Така защитава майките и децата!

Българският съд постанови, че арестите на 17 март са незаконни. Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков дори не изразиха съжаление, че всичко е било извършено така преднамерено агресивно и в нарушение на закона. Нито дума!

Слави Трифонов твърди, че Кирил Петков му е изпратил смс: “Арестувах Бойко Борисов!” Колко законно е това?! Премиер да арестува. Колко морално е това?! Да не обсъди с коалиционните партньори идеята си да задържи лидера на опозицията. Значи им няма доверие. Казал е в 18:00 ч. на Лена Бориславова, не е казал на министрите, които цял ден са чакали да ги извикат на редовното заседание на Министерски съвет. След съобщенията на телевизиите, попитах вицепремиера Гроздан Караджов и спортния министър Радостин Василев – не знаеха нищо. Колко унизително за тях!

В Софийска градска прокуратура са научили от медиите, даже са приели първоначално надписите: “Арестуваха Бойко Борисов” като анонс към някакво реалити шоу. Да, оказа се и реалити, и шоу. Потресително и отвратително!

Кирил Петков отново иска да е премиер. Асен Василев иска да е премиер. Бойко Рашков иска да е началник на КПКОНПИ, която го разследва, впрочем. Радостин Василев иска да е министър на вътрешните работи… Знаете ли, че на 25 юли арестуваха и задържаха за 7 часа журналиста Цветан Фиков по донос на министър Радостин Василев, който се оплакал в ГДБОП и Софийски районен съд, защото се почувствал заплашен от пост във Фейсбук: “Не пипай стадион “Септември”, че ще ти оскубя косъм по косъм гелосаната тиква”?! Знаете ли, че разпитват и до ден-днешен Цветан Фиков, съпругата му, сина му и брат му, който е съученик от Плевен на Радостин Василев?! Същият този предател от чалга-отбора на Слави – мигрирал при Кирил; адвокат на “Арда”- Кърджали, отбора на Фуат Гювен, приближен на Ахмед Доган; разследван от Софийска градска прокуратура и КПКОНПИ, ме заплаши на 3 септември, заради моите публикации за неговите зулуми, че ще ме “занулѝ”, че ще ме унищожи като журналистка и ще извади записи на наши разговори по телефона, в които му разказвам за Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Делян Пеевски, Иван Гешев… Не го направи, защото знае, че е незаконно да се записват тайно разговори. Но, който се интересува какво съм говорила за тези хора, може да прочете в БГНЕС, Bulgaria News, 5Gmedia, Frognews, да види интервютата ми в студиото на Люба Кулезич и Сашо Диков, с Недялко Недялков за ПИК тв.

… Палачи и жертви не могат да правят коалиция. На никаква цена. Дори в името на Родината. Това би означавало да се даде амнистия на беззаконието и жестокостта.

Ето затова Недялко Недялков и аз сме толкова остри и критични към Бойко Борисов, когато прави анонси към “Продължаваме промяната”. Не става въпрос дори за личната му съдба. А за методите на тези мерзавци и подлеци. За всичко, което сториха на Родината в краткотрайната си катастрофална злоупотреба с властта.