СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ГОВОРЍ СЛАВИ! КОЙ ТИ НАТРЕСЕ АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ? ПУСНИ ЗАПИСА С ТЪРГАШЕСТВОТО В АПРТАМЕНТА НА РАДОСТИН ВАСИЛЕВ! ЗА КАКЪВ МИЛИАРД ГОВОРИ КИРИЛ ПЕТКОВ?

Добър ден, Слави, как си, добре ли си? Днес с още някой Фейсбук-статус ще ни зарадваш ли? Хайде, дай нещо по̀ така, че на публиката й омръзна да се смее на малоумните статуси на Стефан Янев и на тъпо преведените цитати от Джон Ф.Кенеди.

Драги Слави, от дни те моля през Тошко: дай ми скрийн-шот на онзи смс или ти самият си го покажѝ! Онзи смс от 17 март, на Кирил Петков: „Аз арестувах Бойко Борисов“. Не че не ти вярвам, но покажи го с картинка – за 100% достоверност пред аудиторията.

Ето какво още искам да те попитам. Ивелин Николов, един много добър и смел водещ в телевизия СКАТ, показа интервю с Христо Иванов от кулоарите на парламента, след разкритията на служебния министър на енергетиката Росен Христов. Този мастър-шеф на съдебната реформа вдига рамене и вика: шокиран съм, нищо не съм знаел за всичко това. Аха, така ли стана сега?! Нали бяхте коалиционни партньори – в добро и лошо, докато вотът ви раздели…

И ти ли не знаеше, Слави, за посредниците и комисионите, за “Литаско” и фактурите към “Газпром”? Или научи за това, едва когато Делян Добрев ги показа? В интервю с мен за телевизия ПИК, той каза: “Цялата щета от управлението на “Промяната” ни струва 5,5 милиарда лева!”

Значи, ако всичките твърдения за милионни злоупотреби се докажат от прокуратурата и съда, ще излезе така – ти, Слави, Христо Иванов и Корнелия Нинова сте били съучастници в кражбата на века в България! Или поне сте играли неволно ролята на параван. Неволно-неволно, колко да е неволно?!

Да ти припомня ли, Слави, един позабравен факт – министър на енергетиката в кабинета “Петков” беше твоят човек – Александър Николов. Първа ти обърнах внимание публично, че той участва в аферата Gemcorp – уж меморандум за 1 500 000 000 долара (!!!), а всъщност договор, който поставя цялата българска енергетика под мониторинга и управлението на чужда компания, създадена с капиталите на руски олигарх с връзки чак до Кремъл и президента Владимир Путин. Това не знам как се връзва с евроатлантизма на “Продължаваме промяната”, но знам, че предизвикани от моите писания, Асен Василев и Александър Николов всичко си изпяха – че са били на вечеря във Вашингтон с посланик Херо Мустафа, която им препоръчала за партньор скандалната компания, но американското посолство отрече това да е истина. Хммм, дали пък заради този конфуз, уязвимият откъм нервни кризи Асен Василев не си го върна, като гласува срещу новата порция американски изтребители?!

Кабинетът “Петков” прекрати този уж невинен меморандум, но аз няма да престана да питам: защо Александър Николов го подписа без мандат от Министерски съвет, без анализ и оценка на БНБ, ДАНС и финансовото разузнаване? Борците срещу мафията, рицарите на “нулевата толеранция към корупцията”, президентското “братство на почтените” на това разчитат – всичко да се забрави, всичко да се потули… Аз не искам. Ти искаш ли? Затова – обясни: кой ти натресе Александър Николов и защо? За какъв специалист ти го представиха този, за когото обясних, че е бил продавач на мобилни телефони, изгонен за лоши резултати, викали му “Сашо кеша” и не е ясно как се озова в твоята чета – не е с кастинг, не. Кой ти го доведе? Ще го попиташ ли: знаел ли е за комисионите и посредниците в търговията с газа, участвал ли е или е безучаствал?! Викат ли го на разпити в следствието като Росен Христов или не?

Ти, Слави, на тези алчни анонимници: Радостин Василев, Александър Николов, Иво Атанасов, Георги Георгиев и сие… им беше ракета-носител за изстрелване във властта, уви. Твой близък човек ми каза: гледай какво ще стане, ще има изненади на следващите избори. Аз го попитах: напуснаха ви всички експерти: Любомир Каримански, Ива Митева, Пламен Абровски, Пламен Данаилов, Андрей Михайлов… нима проектът може да има продължение без тях?! Той ми отговори: “Експертите идват и си отиват, лидерът остава! Ти спомняш ли си за Фидосова, Цецка, Цецко – не, нали?! Обкръжението се сменя, Бойко си е все там, отгоре”. Да, прав е. Чудя се, този път, как ще се опазиш от предатели?! От такива “смели мъже”, както ги нарече Кирил Петков след 13 юни, когато публично Радостин Василев, Николай Радулов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Деян Петков, Светлин Стоянов, после и Кирил Симеонов се отрекоха от теб, ‘щото изведнъж били прогледнали, че “мафията проби ИТН”. Я, гледай ти, пророци на повикване! Търгаши на съвести втора употреба. Неблагодарници, които плюят в кладенеца, от който жадно са пили вода.

Слави, да ти припомня пак: призовах те да извадиш записа, онзи исторически запис от срещата на премиера Кирил Петков с твоите депутати в апартамента на твоя министър на спорта Радостин Василев – какво са се договаряли, как са се надлъгвали, на кого какво е обещавано, кой за какво се е продал. Това трябва да се знае от обществото! Инак, виждаш сега какво става: Кирил Петков, Асен Василев, Венко Сабрутев, Даниел Лорер, Калина Константинова се кълнат в прозрачността – издигат я в норма. Свършено било с договорките в “тъмните стаи”, всичко излизало на светло. Дали?! Каква амнезия, нали?! Хайде, Слави, пуснѝ записа от апартамента на Радостин! Нека всички научат на каква цена стана депутат от “Продължаваме промяната”.

Предполагам знаеш за това, което написах през юни тази година: Кирил Петков и Лена Бориславова са привикали в “Бояна” всички областни и заместник-областни управители от квотата на ИТН, нарекли са те “престъпник” и са поискали всички да се подпишат под декларация, която жестоко те трича: двама са отказали и бяха уволнени. Защо не ги интервюирате в твоята телевизия и да си разкажат кое как е било? Нали разбираш, Слави, защо е важно?! За да не повтарят като папагали от “Продължаваме промяната” колко са били смели и страхотни като са създали “невъзможна коалиция” през декември 2021-ва. Виж как сега се репчат на ГЕРБ-СДС, демек: аре, направете като нас, ама не можете. Не, не бива като вас, ще контрирам аз като будна гражданка и много информирана журналистка.

Ти добре знаеш, Слави, как Кирил Петков и Асен Василев се извъртяха още през март 2022-ра за управител на БНБ и спретнаха гнусна кампания на Любомир Каримански, даже са си позволили да го плюят в твоя кабинет в “Левски-Г”, ти обяви това. Апропо, вътрешният министър Бойко Рашков тогава не си мръдна пръста да разследва кой е изпратил на народния представител Любомир Каримански заплашителен смс да се откаже! И защо остана без последствия опитът за търговия с влияние, строго наказуема по закон: махни се от битката за БНБ и ние ще те изпратимЕ на работа в ЕЦБ. Амбулантни търговци, които продължават да се правят на света вода ненапита. Защо им го позволяваш? Те ти пробиха партията, счупиха държавата, ти защо ги жалиш, защо им прощаваш? Говорѝ, Слави!

На 11 октомври Кирил Петков ме покани на среща – беше доста интересна и поучителна. Та бившият премиер ми каза: Слави ме попита – къде е моят милиард?

За какво говори Кирил Петков, Слави?

П.П. Аз се сещам за какво става въпрос – за парите за пътищарите.