ОТТЕГЛЯТЕ ХОМОФОБИТЕ – ТОВА Е ДОБРЕ, НО ЗАЩО НЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯВАТЕ ОТ ЖЕНОМРАЗЦИТЕ?!

Отворено писмо до г-н Кирил Петков и г-н Асен Василев,
съпредседатели на ПП “Продължаваме промяната”.

Здравейте, г-н Петков, г-н Василев, добре ли сте? От себе си доволни ли сте? Горди ли сте с това, което правите? Да, обзалагам се, че е така. Непогрешимостта е Вашата спътница.

Ето какво имам да Ви кажа. От медиите научих, че кандидат за народен представител от “Продължаваме промяната” се е оттеглил от надпреварата, защото е бил обвинен в хомофобски настроения и е предизвикал гнева на ЛГБТИ-сдружения. Правилно е постъпил. Или по-скоро е бил принуден да постъпи така. При всички положения, Вие, г-н Петков и Вие, г-н Василев, сте преценили, че е коректно да се действа точно така, за да не си застрашите кампанията 3 седмици преди вота.

Аз съм хетеросексуална жена, съпруга и майка. Бях подложена на брутални атаки от кандидат за народен представител на “Продължаваме промяната”. От Вас – никаква реакция. Даже насилникът се похвали по телевизията, че е в чудесни отношения с Вас, има Вашата подкрепа. Нито предишната му партия, нито сегашната му донорка на политическа позиция, заклеймиха серийните му обиди и публични брутални словесни нападения срещу жени – Илияна Радева, Екатерина Дафовска, Дани Каназирева, Николина Ангелкова, Ива Митева; забавляваха се с просташките му разкази за разговора с Татяна Дончева, на която обяви война; бившите му съпартийци се възмутиха едва, когато се отцепи и пуснаха запис как заплашва депутатката Христинка Иванова. По националните телевизии той нарече две жени от ИТН-Плевен, “проститутки”, а във Фейсбук написа, че едната се предлага от Слави Трифонов, другата – от Тошко Йорданов. Нахвърли се с ругатни върху Илиана Маринова от ИТН-София, която дълго време е наричал “приятелка”.

Нееее… това изобщо не Ви впечатли, господа самодоволни харвардци. Не ми се иска да вярвам, че сте от една порода, от една кръвна група: женомразци; че се забавлявате със скандалното поведение на някого, който Ви върши работа, защото е агресивен по телевизиите и громи безогледно политическите Ви противници.

… Г-н Петков, когат този Ваш приятел обяви в ефир, че ще пусне запис на наш частен разговор по телефона – на мен ми се доповръща, но не се притесних – известна съм с откровеността си – разказвала съм за отношенията, враждите, премеждията и споровете си с известни политици и магистрати по телевизиите, пред цяла България.

Обаче, един Ваш близък човек, г-н Петков, ми довери, че му е станало лошо, защото си е представил, че този, заради когото си заложихте поста в партията, понеже сте му дали мъжката си дума, може да е записвал разговорите Ви. Не знам, не знам, водили сте тайни преговори в апартамента му… надявам се, че няма нещо, с което да Ви държи.

Насилниците и женомразци те трябва да се изобличават и отричат: независимо дали са хомофоби или женомразци: започва се с обиди и псувни, после идват шамарите и ритниците, сетне… не ми се мисли.

Стойте спокойни, господа политици. В България мнозинството няма да ви заклейми за обиди срещу жени, най-много да кажат: търсила си го е , мачкааааай, тия устати кучки!

Аз не за първи път съм мишена на зловеща агресия, заради работата си като журналистка. Сега даже преживявам нещо безпрецедентно – продължаваща от 25 август денонощна порно-кибер-атака по телефона с несекващи обаждания, просташки съобщения и гнусни снимки. Явно някой е много ядосан за мои публикации, та не се отказва да си отмъщава, впримчвайки пионки, влагайки усилия и пари.
Ще го преживея. И това ще мине. Има добросъвестни служители на реда; слава Богу, има свестни мъже, които са до мен в тази мръсна история.

Г-н Петков, г-н Василев, довиждане. Желая Ви здраве. Обикаляйте България – има какво да видите и чуете.
А от време на време слизайте на земята, при реалните проблеми на хората.

Соня Колтуклиева