СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ПРЕДИЗВИКА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В “ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА”: ОБЛАСТНИТЕ КООРДИНАТОРИ – НА ВОЙНА С ЦЕНТРАЛАТА НА “ЧАТАЛДЖА”!

Земетресение! Предизвикала съм вътрешен взрив в “Продължаваме промяната”, като ритнат кошер са, научавам от източници от “Чаталджа”.

Вчера дадох интервю на Цветан Фиков за ПИК телевизия.

Обясних, че Киро и Лена-на-Киро-и-Миро редят квота от 19 избираеми места, Асен Василев и Даниел Лорер – 12. Останалите – ужким! – са  предоставени за преценка на областните координатори.

Какво се случва, обаче? Дори на най-големите оптимисти им е ясно, че мандатите на “Продължаваме промяната” се топят, партията няма да има същите места в парламента. Затова турбуленцията е огромна.

Вчера е започнала напрегната комуникация: от провинцията са зазвънели на Киро, Асен и Лена да питат защо не са готови още листите, защо за водачи са замислени външни лица, ренегатите от “Има такъв народ” – Радостин Василев, Иво Атанасов, Георги Георгиев, които – освен, че са парашутисти, през миналата есен, по време на предизборната кампания, яко се наритаха по места с кандидатите на “Продължаваме промяната”.

В София се приема по-леко, но в провинцията е истинска драма, когато се спуснат парашутисти, обясни ми печен изборджия.

Координатор на “Продължаваме промяната” от областен град ми сподели: “Ние си платихме първата кампания, без стотинка от централата – от Кирил и Асен; сега е същата история – от нас пак се очаква да извадим пари от джоба си и да намерим спонсорства от бизнеса, без да ни се дава никаква гаранция, че ще бъдем водачи на листи в собствения си избирателен район, нито пък, че ще имаме възможност да посочим други хора по места на добри позиции.  Никой не знае кой реди листите и какви ангажименти се поемат. Нашите хора по места са много чувствителни – не искат да припознаят външни натрапници.

Хайде, кой ще ни обясни тази аномалия!

Бойко Рашков винаги е бил депутат от БСП – сега е водач от “Продължаваме промяната”. Радостин Василев беше изгонен от Плевен от Иван Христанов, който изнесе скандала за “Капитан Андреево” и думата му много се чува. Но Руди и в Габрово не го искат, той е смятан за тотал-щета.

Настимир Ананиев, ВОЛТ и СЕК, претендират за 5-6 избираеми места. Какво остава за нас, тогава?!“

Деец на “Продължаваме промяната” от София ми довери: “Нямаме спуснати предизборни послания. Не знаем как да отговаряме на критиките за управлението, за газа, за Лена и Кирил, за пиците с кристали, за дружбата с Корнелия Нинова и Калоян Методиев – не може така безобразно да олевяваме и нямаме представа кои електорални групи таргетираме. През 2021 г. беше оправдано – бяхме в насипно състояние. Но сега? След половин година във властта!?”

Детонацията е ударила и “Демократична България”. Защото шансовете на Христо Иванов за коалиция изглеждат близки до нула. От ПП са предложили на ДБ само 5 избираеми места – какво става сега: Христо Иванов, Иво Мирчев, Антоанета Цонева и само 2 за ДСБ и “Зелено движение”. Лоша работа.

В 47-я парламент Перник не вкара депутат от БСП – стар комунистически район, цитаделата на президента Георги Първанов. Сега “Продължаваме промяната” на какво разчита – Бойко Рашков не ще успее да привлече левия електорат! Местните бесепари са ръководени от кмета Станислав Владимиров; той – макар да е опозиция на председателката Корнелия Нинова, няма да насочи избиратели към ПП. Станката няма да играе за никого, левите избиратели ще се разсеят към партията на Стефан Янев. Така че, на Бойко Рашков в Перник не му е много сигурна работата, защото се разпределят само 4 мандата.

За измамници като харвардската дружинка, е напълно в реда на нещата, да излъжат всички с напразни обещания. Нали е ясно това?!