БЪЛГАРИТЕ ПРЕВЪРНАХА СЕЛО ПЕФКОХОРИ В ХИТА НА ХАЛКИДИКИ, ЦЕНИТЕ СЕ ВДИГНАХА С 50%, ИМОТИТЕ ПОСКЪПНАХА ДРАСТИЧНО!

Българите вдигнаха с 50% цените в село Пефкохори, превърнаха го в най-горещия хит на Халкидики; до края на август няма една свободна стая, цените на имотите се повишиха драстично.

Бумът в малкото курортно селище на първия ръкав, известен под името “Касандра”, започва през 2019 г., когато Васил Божков-Черепа си купува две къщи на брега на морето, а в нощните барове неговите компании завихрят купони до зори. Снобари и подмазвачи се размотават наоколо с надеждата да попаднат в полезрението на най-богатия българин. Изведнъж паркингите със скромни коли среден клас, се натъпкват с поршета, ламборгинита, мерцедеси, лимузини майбах с българска регистрация… Богатите българи, с претенциите да са VIP, се изолират от тълпите в тузарските заведения “Бакалис”, любимо място на златната солунска младеж и “Амбрела” – обявен за най-добрия бийч-бар на Гърция за 3 последователни години, най-търсените сега са “Кабана” и “Катания”…

От началото на лятото в Пефкохори са пропищели от туристи-еднодневки, които прескачат от България за няколко часа, смучат по едно фрапе цял ден, за да си направят селфи и да се тагнат от популярната дестинация. Известно е, че на гръцките плажове, заведенията не взимат пари за шезлонгите и чадърите. Обаче, за да се спасят от навлеците, мениджърите на луксозния комплекс “Блу карпет”, през юли въвеждат такса от 40 евро на ден за комплект от 2 шезлонга и чадър.

В съседство е станалият магнит за софийската гъзария плажен бар “Мамалука” на известния бизнесмен Сакис, който се занимава и с търговия на имоти. Той разказва, че 90% от оборота му идва от българските клиенти, които не си броят парите и със замах поръчват всичко най-скъпо и по много.

На 3 юли ПИК публикува папарашки снимки и видео от купон в 1:00 часа през нощта: на маса, отрупана с напитки, седят Радостин Василев, спортният министър в оставка, и двамата му най-верни сподвижници от години: Александър Тодоров, изпълнителен директор на “Български спортен тотализатор” и Венцислав Петков, изпълнителен директор на “Национална спортна база” – и двете държавни търговски дружества са под шапката на Министерството на младежта и спорта. Разголената тунингована мадама до Радостин Василев, пристегната в рокля от изкуствена кожа, с несръчно завтъкнати екстеншъни, побърза сама да се покаже във Фейсбук – сакън да не остане неразпозната: Ралица Младенова, представяща се за психотерапевтка, но изхвърлена от института по неорайхианска аналитична психотерапия на Мадлен Алгафари. Анонимната 36-37 годишна мома, беше “осветена” от медиите след бурен скандал в ресторант “101” с участието на спортния министър, със споменатите вече Александър Тодоров, Венцислав Петков и на заместник-министъра на спорта Владимир Харизанов ( по случая се води досъдебно производство срещу Радостин Василев). Както ПИК разкри, мургавата Мата Хари е отишла на 29 март в заведението на което е постоянна клиентка, за да информира Радостин Василев кога от “101” ще си тръгне бизнесменът Александър Сталийски, за да нахлуе той с ордата си от държавни чиновници с поведение на бандити, с претенцията, че инспектира отдаден под наем имот на спортното министерство. Нетърпелива да се похвали от приключението в Пефкохори е и приятелката на Венцислав Петков – Дариана Вълова, която качва във Фейсбук снимка – е, така става видно, че компанията е била отседнала в хотел, далеч от стандартите на претенциозните българи, разполагащи се в луксозните вили с басейни и непосредствен достъп до плажа. Радостин и аверите му може би са решили, че поводът и женската компания не си заслужават парите… Ралица и Дариана постват силно филтрирани селфита – и двете със слънчеви очила с верижки Valentino, предлагани в български сайтове за …45 лева. Да предупредя любителките на евтини имитации: носенето на фейк-стоки на големите брандове се наказва строго от европейското законодателство, предвиждат се огромни глоби и затвор.

… Пефкохори означава “Борово село”, тук е най-зелената част на Халкидики. В курортното селище постоянно живеят 4000 жители, лятото с туристите обитателите стават – 80 000, това води напоследък до претоварена инфраструктура и лоши комуникации. 

Туристите са привлечени от “кристално синият пръстен” – оптически феномен в морето, на 300 метра навътре от брега, който удивително напомня синевата на Малдивите. Срещу Пефкохори се намира красивият зелен “Остров на  костенурката”. 

Българите в Пефкохори твърдят, че красива къща там има добре известният в спортните среди бизнесмен Иво Тонев, бивш председател на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор, бивш изпълнителен директор и собственик на ПФК “Левски”.

А бившият президент Георги Първанов е бил забелязан няколко пъти да пазарува в супермаркета “Масутис” в съседното на Пефкохори селище – Ханиоти, както и да посещава къща в близост до плажния бар “Мамалука” в Пефкохори.