ЕКСКЛУЗИВНО: КАРАКАЧАНОВ И ТОШКО ЗА “ИМА-НЕМА” ПРЕДИЗБОРНА КОАЛИЦИЯ; ЗА БОГОМИЛ МАНЧЕВ И НИКОЛАЙ ПАВЛОВ, ЗА ЖЕГАТА В ЕНЕРГЕТИКАТА

– [ ] Глупости на търкалета! За никаква коалиция със Слави Трифонов и Стефан Янев не сме преговаряли. Ще се явим сами на изборите, пък каквото сабя покаже!” Така Красимир Каракачанов отговори на моя въпрос какво вярно има в слуховете, че за предсрочния вот през октомври, ВМРО ще се споразумява с “Има такъв народ” и с “Български възход”.
– [ ] Откъде е тръгнала приказаката, все пак?! “Младежи от нашите са установили някакъв контакт със Станислав Балабанов от ИТН, ама толкова, нищо сериозно.”
– [ ] Според дългогодишния лидер на ВМРО, България оново навлиза в изборна спирала – след вота през октомври, ще последва нов вот през декември, защото няма да бъде възможно да се състави правителство.
– [ ] Бившият вицепремиер и министър на отбраната в кабинета “Борисов 3”, иронично: “Бойко Методиев Борисов нали обясни, че трябва да се направи коалиция на основата на “евроатлантическите ценности”?! Защо? Защото така повеляват общите им началници – на ГЕРБ, ПъПъ и ДъБъ. И ще настане красота! Асен Василев – министър на морала; жени ще се женят за жени, мъже ще се женят за мъже; който пие водка е путинист.”

А ето какво ми отговори говорителят на Слави на въпроса: “Какво вярно има в това, че възнамерявате да подписвате предизборни споразумения с Красимир Каракачанов и със Стефан Янев?” – Тошко Йорданов: “Хахахахахах нищо! Дори още по-малко от нищо. Хахаххаха ега ти тъпотията! Ще се явим на изборите сами, разбира се.”

Глас от бизнеса: Не е чак толкова абсурдна и невъзможна потенциална колаборация между Трифонов, Каракачанов и Янев. Има една свързваща фигура и тя се казва – Богомил Манчев – господарят на българската енергетика, мултимилионер, русофил по убеждения и бизнес-интереси, някога – много близък приятел с Валентин Златев и Цветан Василев.
Какъв е неговият интерес: да се направи хибрид между техниката, купена преди години от “Росатом”, предназначена за АЕЦ “Белене”, плюс френски турбини и американски съоръжения и това да се внедри в 7 блок на АЕЦ “Козлодуй”. От Вашингтон искат цялото оборудване да се поеме от “Уестингхауз”, но интересът на Богомил Манчев е за хибрид. Става въпрос за много пари!”

Да, така е. Самият Богомил Манчев, председател на Българския атомен форум, на 8 февруари 2021 г., заяви: “Седми блок ще струва 6-7 милиарда евро. България не трябва да се отказва от проекта за АЕЦ “Белене”, а в допълнение трябва да започне да реализира 7-ми блок в АЕЦ “Козлодуй” и още днес да стартира процедура за одобрение на площадка и за 8-ми блок, ако иска да покрие изискванията на европейската “зелена сделка” и да може да си гарантира в следващите години сегашните мощности.”

Енергетиката! Златната ябълка на раздора. Първа предупредих за готвената огромна далавера с Gemcorp/IP3, когато дори бившият енергиен министър Делян Добрев и други депутати от опозицията, ми отговаряха: “е, какво толкова, няколко изречения “писмо за намеренията”; на 20 юли правителството реши да прекрати скандалния меморандум за 1 500 000 000 долара; Кирил Петков и Асен Василев се крият и не дават обяснения пред парламентарната комисия, навярно България в очакват тежки съдебни дела за огромни неустойки…

И друг, много важен, но старателно прикриван факт: първият, когото Кирил Петков и Бойко Рашков се опитаха да арестуват, през януари 2022 г., беше Николай Павлов – уволненият директор на “Булгаргаз”, бивш служебен министър на енергетиката и личен приятел на Румен Радев; спаси го само карантината от Ковид 19. Ако сега Николай Павлов се завърне в служебния кабинет на президента Румен Радев… ще гледаме филма: “Империята отвръща на удара”.

Жега…