ВСИЧКИ ИМАМЕ ПРАВО ДА ЗНАЕМ ЗАЩО КАНТОРАТА НА ЛЕНА ПОЛУЧАВА 164 289 ЛЕВА ОТ ББР И 117 350 ЛЕВА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА?

Ще ви разкажа една история, вие си правете изводите. През 2015 г. станах свидетелка на изумителна сцена, която никога няма да забравя. В конгресния център ExCel, на брега на Темза, се провежда най-голямото в света туристическо изложение B2B(business-to-business); на World Travel Market се събира елитът на индустрията. Атмосферата е ведра, лежерна, лъчезарна: водят се преговори, лее се шампанско, на сцените музикални състави представят културата на нацията си… В този ден стана нещо абсолютно необичайно: телевизионен екип връхлетя върху един елегантен мъж, охраняван от трима бодигардове. Случих се наблизо и станах пряк свидетел на екшъна – направо си стана бой между единият охранител и операторът. Какво се случи? Телевизионен журналист преследваше британски лорд, за да го попита: защо не си плаща данъците, а дава милиони за партийната каса на управляващата Консервативна партия. Лордът беше набързо изведен и спасен от въпросите на непримиримия журналист. На другия ден всички британски вестници и сутрешни блокове разказаха за скандала в ExCel. Започна една от най-ярките кампании на свободните медии в Обединеното кралство, довела до разследване на HMRC – британският вариант на българската НАП. Беше установено, че 10 милиона паунда (около 24 милиона лева) са били дарени на торите – в скандала изплуваха имената на двама лордове, рицар на короната и едни от най-богатите финансисти на лондонското Сити.

Вчера издателят на ПИК Недялко Недялков отиде пред Нова телевизия, за да попита премиера в оставка Кирил Петков за “видеото с парапета”.

На 10 юни 2022 г. ПИК публикува това видео, което предизвика порой от възмущение сред българите, облъчвани с пиар клишета за “почтеност” и “нулева толеранция към корупцията”.

Светкавично, “правилните медии” и умно-красивите инфлуенсъри, подскочиха като ужилени и обявиха, че това е работна среща – тъпо, ама много тъпо – в 8:33 ч. сутринта, в Airbnb-квартира, на която ключовете се взимат с код от мини-кутия над вратата, за да се избегне контакт със собствениците.
После започнаха да се правят на луди, че просто Киро пипа парапет, а не бара Лена за нейната дупара … нарочно искам да прозвучи като чалга, защото това си е чалга, макар и харвардска…ама на стълбището няма парапет.

И през ум нямаше да ми мине да се занимавам с похожденията на Кирил Петков, да си му мисли комшийката Линда, която познаваме в квартала отпреди да сме чували за Лена, даже него го наричахме: “мъжа на канадката с татусите от “Мастършеф”.

Обаче! Десет дни след любовната среща в тясната квартира със спалня и баня, кантората на опипваната адвокатка получава от опипващия “парапета”, договор за правно озслужване – месечно възнаграждениот 13 690 лева или 164 289 лева годишно (без ДДС). В станалата скандално известна кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” се трудят Лена Бориславова и Весела Станчева-Минчева, майката на Никола Минчев, свален на 16 юни като председател на 47-я парламент.
Вчера по БНР, Валентин Михов, председател на Надзорния съвет на държавната ББР, иронично се изцепи: “Кантората получаваше по 50 000 лева на месец. И за тази сума да се прави такова шоу… ми се струва невероятно!” Тези нагли авантюристи, парите ги нямат за нищо! Е, да, нали не са техни, на държавата са… харчат си ги, както им е кеф.

На 25 май 2022 г. “Сердика спортни имоти”, с принципал Министерството на младежта и спорта, сключва договор с адвокатско дружество “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” на стойност 117 349,80 лева – на 2 юни 2022 г. са изплатени 27 000 лева, на 3 юни 2022 г. са изплатени 25 807, 42 лева.

На 13 юни става ясно, че след срещи в квартирата му на ул. “Чавдар Мутафов” в покрайнините на София, спортният министър Радостин Василев успява да отцепи едва шестима депутати от парламентарната група на “Има такъв народ”, за да подкрепят правителството срещу вота на недоверие на 23 юни, така че акцията се оказва безуспешна.

Вчерашната ми публикация за стотиците хиляди, раздадени от министъра на спорта Радостин Василев на кантората на Лена Бориславова и на кантората на неговия приятел, бившия волейболист Велислав Йонев, публикувана в ПИК (104 412 прочитания за 20 часа); Труд, Трибюн, 5Gmedia, Bulgaria News и други сайтове, многократно споделяна във Фейсбук, предизвика силен отзвук. Получих информация, че през август 2011 г., в същата кантора, Кирил Петков се е срещнал с генерала от китайското разузнаване Чан, както и снимка на китайския шпионин с баща му Петко Петков. Ще съм благодарна, ако от мощната столична кантора на досегашния съ-премиер Лена и майката на кандидат-премиера Никола, изяснят този въпрос.

Снимка: Ген.Чан и Петко Петков, август 2011 г.. Личен архив

Ето, заради всичко това, Недялко Недялков има задължението пред обществото да пита Кирил Петков, който се провали като премиер, но иска пак да управлява след предсрочните избори – защо кантората на Лена Бориславова получава 164 289 лева от държавната ББР и 117 350 лева от Министерството на младежта и спорта?
Това е чиста проба корупция и зловеща злоупотреба с власт!

Вчера Недялко Недялков установи един срамен факт: докато Кирил Петков дава интервю в Нова, там долетява екип на БТВ! “Бият се за сърцето на Кирчо, както се бият Лена и Линда”.

Омерзена съм! Тв водещи с претенции да управляват общественото мнение от екрана на големите телевизии и “независими канали”, се навеждат с чупки в кръста като келнери: ще обичате ли едно въпросче с малко захарче, може и близалка… Гор-чи-во!

Противно ми е да го кажа, но Лора Крумова и Мария Цънцарова напоследък се държат не като журналистки, а като хостеси на почасов бардак, с извинение.
Няма ли да се излъжат – случайно! – да зададат един неудобен въпрос, да покажат един изобличителен документ на управляващите?! Тапетите в студиата на трите големи телевизии са по-ярки от безличните държачки на микрофони. А групичката на Полина, Миролюба, Генка, Сарелска, които си се самонаричат “богини”, една фейк-организация, АЕЖ – на олигарха Иво Прокопиев, как пък не изрекоха една дума на възмущение от репликата на Христо Иванов в “оня запис”: “Въпросът е да се махне от сайта на Дарик – кой видял, видял!”, а собствениците и журналистите на Дарик радио защо мълчат?!
Самодоволни-самозадоволяващи се медийни нарциси! Аман.