СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ДО СЛАВИ ТРИФОНОВ: ЗА GEMCORP, ЗА РАШКОВ И ЗАМИСЛЕНАТА СМЯНА НА ГЕШЕВ СЪС САРАФОВ, ЗА Г-ЖА КОМИСИОНА, ЗА РУДИ И ВИКИ, ЗА КРАЯ НА АГОНИЯТА

Здравей, Слави, как си? Гледах те вчера, във форма си, боец си! Поздравявам те за реакцията ти. Да, виждам: неврастеничните кресльовци-ренегати те целят с прашки; пошли демагози, слезли от джипките на олигарсите, те изкарват най-големия злодей; лапачите на държавни порции скърцат със зъби срещу твоя бунт: стига толкова!

Хич да не ти пука! Знам, че не ти пука.

Ти направи това, което трябваше да се направи – извика: стоп на агонията!

През последните дни се случиха доста драматични събития, но аз ще отделя няколко акцената: Кирил Петков някак ведро, ни-лук-ял-ни-лук-мирисал, прекрати меморандума на правителството с Gemcorp/IP3. А, не, не става така, това не трябва да се забравя! Бях между първите журналисти, които алармираха: меморандумът е адска далавера за милиард и половина долара. Тръгнаха да ме опровергават Лена Бориславова и Александър Николов – впрочем, той как се появи при теб, защо го направи министър на енергетиката – кажи си, Слави, ще те разберем.

Няколко пъти обяснявах по телевизия СКАТ – само по СКАТ, защото БТВ, Нова, БНТ(обединени за ПП) не ме канят, твърде опасна и конфликтна съм  за тях – та доказвах аз, че меморандумът надминава по секретност операциите на Джеймз Бонд и МОСАД, взети заедно; че щом има клаузи за обезщетение, значи не е “писмо за намеренията”, а договор. И България ще се наложи да плаща неустойки!

Всички се правеха, че не ме чуват; добре, че вотът мина, опозицията се понапъна и гигантската корупция беше пресечена. В екипа си имаш един свестен експерт – Пламен Данаилов, заместник-министър на енергетиката, попитай го – ще ти обясни.

Да ти призная, Слави, на “почтените” много им е удобно да ме неглижират, но то не става така, дето вика вчера Ицо Лодкаря-на-Маджо-и-Бобоков: да се изтрие, кой чел – чел.

Цяла България видя как неистово бутаха комунистическия следовател Бойко Рашков да стане началник на КПКОНПИ. Защо? Ще ти кажа. За да заличи важни разследвания: например, за аферата “Божурище” – в която компанията: Асен Василев-Кирил Петков-Петко Петков-Виолета Лорер, срещу 108 000 лева за 58 дни изкарва 27 милиона лева – как ти се струва, а?!

И за друго да те осветля: Антикорупционната комисия разследва бруталния вътрешен министър с 12-те клозета за имоти и банкови сметки в чужбина. Напреднали са. Затова Бойко Рашков истерично напъва за поста.

Сега, за първи път ще осветля и една друга задкулисна интрига: Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова са замисляли следното: Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ и по новия закон, който му дава неограничена власт, да подгони жената на Иван Гешев с разследвания и конфискации на имущество, за да принудят ВСС временно да отстрани главния прокурор. Тук става много скандално: държавното обвинение да се поеме от заместник-главния прокуро Борислав Сарафов. Любопитна личност е той: обича да се държи до силните на деня и винаги се предлага за инквизиция на опозицията. Борислав Сарафов, през 2013 г., беше подписал заповед за ареста на Бойко Борисов, когато Делян Пеевски стана за няколко часа директор на ДАНС.

През 2019 г., разследващият сайт Биволъ на журналиста Асен Йорданов, написа, че Боби Сарафов-младши, на 21 години, притежава имоти за 540 000 лева. До първия заместник-председател на ЕК Тимерманс беше изпратен сигнал за имотна сделка на сина на директора на Националната следствена служба с Емил Станимиров Жеков – син на разследвания от Борислав Сарафов в края на 90-те години, осъждан бизнесмен Станимир Жеков.  Всичко се потули, всичко се забрави…

Знаем си, у нас НАП пере най-добре, пере-и-препира повелителите на властта. Така се случи и със сина на недосегаемия магистрат. Досега… ще видим отсега-нататък как ще бъде с пералнята.

Тази сутрин, Слави, получих писмото на 70 социалисти, воглаве с Костадин Паскалев, Деница Златева, Васил Антонов и Кирил Добрев, които призовават Корнелия Нинова да върне веднага мандата. Президентът Радев също й го намекна – да се съобрази с тълкувателното решение на КС за случаите, когато в конституцията няма оказан срок. Вътрешната опозиция в БСП скоро ще започне да й иска оставката, но няма да може да я свали лесно – Корнелия е печена, тя назначи на държавна служба 500 влиятелни партийни функционери, които ще й пазят гърба. Предполагам, до деня, в който ще бъдат обявени резултатите от предсрочните избори, Каката е недосегаема. После ще стане страшно… от “госпожа лъжа” дали пък няма да се превърне в “госпожа комисиона”… не знам, не знам, само гадая.

Слави, благодаря ти за позицията за Македония! Аз съм израснала в Петрич, майка ми и баща ми, светла им памет, бяха заклети патриоти, за мен това не е “тема”, “кауза”, “сделка”, за мен е сърце и душа. Когато Бойко Борисов обяви, че ще подкрепи френското предложение, аз му написах гневно писмо, Недялко Недялко го публикува в ПИК, защото само той, брат му Асен Йорданов и аз сме влиятелните журналисти, които не искаме и няма да отстъпим да се правят компромиси с нашата национална съдба. Никога!

Чудя се, Слави, дали да се засмея или да повърна от маневрите на пигмеите-предатели, на дребните кресльовци и жалки службогонци, които напуснаха твоите редици?!Сещам се за песента ти “гадни коп*лета”, макар те да са далеч и от това определение. Веднъж ти писах: защо си ги подложил на детектор на лъжата, а не на тест за интелигентност?! Да ти кажа честно, и на фейс-контрол да ги беше подложил, пак трябваше да ги шкартираш. Прочетох вчера в ПИК, че предводителят на ренегатите, бърборин Радостин, използвал за  шпионка своята почасова мургава секс-партньорка.

Подчинената компаньонка му звъннала от ресторант “101” кога да нахлуе с мутренската си банда.

Не докато Александър Сталийски е там, разбира се, защото Радостин Василев се изприщва от страх. Може да заплашва депутатката Христинка; да вика на бившите си съпартийки “проститутки”; да се гаври с Ива Митева, която му поправяше законовите недоносчета; да лае от екрана срещу Тошко, но от директен сблъсък със самоуверени богати мъже, адски го е шубе.

Спор(т)ният министър ти е ясен – тласкан е от мерака да отнеме луксозния обект и да го даде на някой свой човек. То така се печели в това министерство: чрез спортния тотализатор и чрез спортните имоти, затова твоят съгражданин от Плевен сложи начело на държавните търговски дружества своите авери Сашо Парашутиста и Венци Лихваря. Знам, че не ти се занимава с този неблагодарник, когото ти направи спортен министър, а той си мечтае да стане вътрешен министър, за да отмъсти на бившата си съпруга, която го заряза заради един атлетичен мъжкар от Петрич – те и двамата са полицейски шефове и прекрасна щастлива двойка. Аз понякога обръщам внимание на самозвания “борец срещу корупцията и мафията”, само защото се отвращавам от беззъбите ТВ-водещи, медийните перачки като Мария Цънцарова и Лора Крумова, които позорно играят ролята на рекламни агенти на ПП “Пълен провал” и техните partners in crime.

Вчера сутринта по БТВ, Руди се задави. Изпи 2 чаши студена вода, защото Златимир Йочев го приклещи с въпроса: кой лъже – той или тя? Радостин Василев казва, че Виктория Василева е била в апартамента му на срещата с Кирил Петков, но партийната му майка – отрича. Аз знам, че това е един от редките случаи, в които Лъжльото казва истината. Да, Вики е била в апартамента до зоологическата градина, но се е скрила в спалнята… каква порнография, а?! Слави, ти разполагаш с аудио-записи от срещата, знаеш добре историята.

Значи, ако беше мъжкар и джентълмен, Радостин Василев трябваше да каже: ще си замълча, няма да хвърлям кал върху Виктория, а не да вика – предизвиквам я да се явим на детектор на лъжата! Защото той не може да й се отблагодари за кариерата си в “Има такъв народ”, само с договора на мъжа й, назначен за озвучител в националния стадион “Васил Левски”, на заплата 2 520 лева.

Слави, както те предупредих: “ малкият неблагодарник става голям неблагодарник, но и всеки неблагодарник среща своя неблагодарник”. Вики щяла да прави на Руди гражданско движение. Отцепниците ми обясняват, че Виктория Василева е създала  партията ти. Глупости! “Има такъв народ” я създаде твоята харизма и телевизионна легенда. Успешно използвахте за трамплин лятната анти-ГЕРБ вълна, застанахте под юмрука на Румен Радев срещу Бойко Борисов и станахте първа политическа сила. Не съставихте правителство, не те виня – добре знам причината. Президентът Радев и Николай Копринков си бяха харесали Кирил Петков-Асен Василев-Даниел Лорер и ни вкараха в изборна спирала. Откъде можеха да знаят, че триото Клоунът-Хищникът-Ковчежникът и преминалия към тях Рашков Дамаджаната, ще тръгнат “на нож” с президентството и даже ще заплашат държавния глава с импийчмънт. Истината е, че машините, администрацията и милионите за предизборна пропаганда, докараха на власт най-големите авантюристи и измамници в българската история.

Слави, каквито змии-и-гущери да избълват сега срещу теб от прокопиевата десница и левашката левица, всичко е ясно: ти на два пъти осветли тяхното задкулисие  – браво ти казвам за това! Един включен микрофон и една камера направиха чудеса: най-сетне се видя кои са кукловодите в театъра на сенките; усети се гнилата миризма от задкулисната баница, глазирана като демократична безглутенова торта.

Благодаря ти, Слави, че прекрати агонията! Наесен – с песен!