БГНЕС

КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ, ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА, КИРИЛ ДОБРЕВ, ВАСИЛ АНТОНОВ – В ГНЕВНО ОБРЪЩЕНИЕ НАСТОЯВАТ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ДА ВЪРНЕ МАНДАТА

Само преди 10-тина дни Корнелия Нинова самонадеяно заяви: Никой не иска Бойко Борисов!

Да нападаш партиен лидер така, когато си довела собствената си партия до поголовно отхвърляне от избирателите, до позорно място сред политическите сили и си паднала от власт след първия успешен вот на недоверие в българската история – ей, на това му се вика гьонсуратлък.

Днес никой не иска Корнелия Нинова!

Сутринта получих писмото до председателката на БСП Корнелия Нинова, на 70 социалисти, които пишат така: “Категорично се разграничаваме от вас – тясното партийно ръководство на БСП и от решенията ви, които апаратно налагате на стотина членове на Националния съвет.

Не беше нужна дори днешната срамна развръзка с изтеклата информация за хода на преговорите от Христо Иванов и последвалото изказване на Слави Трифонов, за да разберем, че следвания от вас път е пагубен за бъдещето на партията.

Вие превърнахте собствените си „червени линии“ в поредица от безпринципни компромиси, отразяващи се негативно на националните интереси в дългосрочен план: и за стартирането на преговорите с РСМ, с което днес ЕС признава македонския език и идентичност; и за излагане на карта на енергийната сигурност на страната, и за дългосрочните отношения с Руската федерация, и за оръжието, което въпреки всички уверения в обратното – изпращате в Украйна.

Днес сте готови с мандата на нашата партия да подкрепите и да сложите премиер, който е откровено с десни убеждения и няма нищо общо с лявата политика, за която всички ние работим десетилетия наред. За първи път в своята история БСП не може да намери свой кандидат за министър-председател!

Спрете да плашите българските граждани със задаваща се тежка зима, ако го няма това правителство… Истината е, че всъщност се страхувате от избори и това, което следва след тях! Защото левите хора в България няма да ви простят факта, че превърнахте БСП в патерица, в парламентарен пълнеж и в партия от „бутиков стил“.

С настоящето обръщение заявяваме ясно следното:

БСП незабавно трябва да върне неизпълнен връчения ѝ от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство и да започне подготовка за предсрочни парламентарни избори!”

Писмото е подписано и от бивши депутати и министри: Деница Златева, Костадин Паскалев, Васил Антонов, Кирил Добрев, Георги Търновалийски…

Следващата стъпка ще бъде да се иска оставката на председателката на партията, каза ми един от тях.

Бившата следователка навярно е наясно, че след войната, която обяви на скандално уволнения от нея изпълнителен директор на “Кинтекс” Александър Михайлов и на директорите на военните заводи – те ще я преследват неуморно, за да покажат какви задкулисни оръжейни сделки са извършвани и кой е прибирал комисионите.

На 18 юли Корнелия Нинова и Румен Радев взаимно се унизиха: тя изпрати първия съпруг на президентшата да получи мандата от втория й съпруг и така превърна важният момент във виц; той пък я изпроводи от президентството с цъкащи бомби в дамската й чанта: започна обратното броене за председателката на БСП, дните й начело на столетницата са преброени.

…. Спомен от 2017 г.: след заседание на КСНС, Бойко Борисов отишъл при Корнелия Нинова и й казал: нека след изборите да обединим усилията си и да направим силно правителство с широка парламентарна подкрепа. Тя му отговорила: Ааа, не! В тази кампания лозунгът ни ще бъде: да построим затвори и да ги напълним с ГЕРБери!

Ей, затова мъдрият български народ е рекъл: ”Който гроб копае другиму, сам пада в него”.

Соня Колтуклиева

Фейсбук