СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ НА РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ ИНКВИЗИЦЯ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПЕТКОВ: ЩЕ БЪДАТ ИЗВАДЕНИ ВСИЧКИ „СКЕЛЕТИ ОТ ГАРДЕРОБА“

Защо ренегатите от “Има такъв народ” един през друг се репчат по телевизиите, че трябва да се отиде на избори, а не да се състави нов кабинет?! Нали уж се отцепиха от четата на Слави, за да подкрепят ПП “Пълен провал” в някакви си политики (уф, какви банализирани клишета!), да си партнират по неуточнени законови промени.
Мижи-да-те-лажем!

Интрига е следната: поръчковите социологически проучвания дават второ място за ПП “Продължаваме промяната”, на един дъх разстояние от ГЕРБ, което настървява Кирил Петков&компания да бленуват ново правителство, начело с Киро, татко му Петко и любимата Лена. В него постове получават отцепниците от “Има такъв народ”: Радостин Василев, Георги Георгиев и Николай Радулов. Ах, какви красиви мечтания… Бляк!

Ето затова трябва да уточня няколко неща:
⁃ Не се заблуждавайте, че “Маркет линкс”, агенцията, която се появи, за да потвърди проучванията на “Алфа рисърч”, приближена на разградския олигарх Иво Прокопиев, е в отбора на ГЕРБ – няма такова нещо. Оттеглилата се като собственик на агенцията Румяна Бъчварова – бивш началник-кабинет на премиера Борисов, бивш депутат от ГЕРБ и бивш вицепремиер, а сега посланик в Израел, брани интересите на своя благодетел. Не! Обществена тайна е, че Румяна Бъчварова е сивият кардинал на т.н.”градска и разградска десница”; именно тя заведе Христо Иванов при Бойко Борисов и така наследникът на комунистическата фамилия Бойкикеви се озова министър на правосъдието, а пък разградската адвокатка Надежда Йорданова – началник на политическия му кабинет, впоследствие – и министър на правосъдието в кабинета на Кирил Петков, съучредител на “Да, България”. През горещото лято на 2020 г., компанията около Румяна Бъчварова, Томислав Дончев и Деница Сачева, съветваше Бойко Борисов да си подаде оставката и да отстъпи лидерското място на някой “по-приемлив”; после се заиграваха с американското посолство, но напоследък верноподанически се скупчиха около лидера си, когато стана ясно, че Херо Мустафа е гневна на Кирил Петков заради доноса му срещу нея до работодателя й – Държавния департамент, който през май, чрез помощник-държавния секретар Карън Донфрийд, засвидетелства доверие към Бойко Борисов. Румяна Бъчварова, в един наш разговор след оставката на Бойко Борисов, довела до предсрочни избори през март 2017 г., ми каза така: време е ГЕРБ да мине в опозиция и да поседи така няколко години. Сега за нея се твърди, че е съветник по стратегическите въпроси на Кирил Петков… което си е направо комедийно на фона на стратегическите провали на “Киро Моркова” (по Христо Иванов). Всички замесени в този фарс, някой ден, ще трябва да понесат отговорността си пред обществото. Неизбежно е!

Още след вота на недоверие към правителството на 22 юни, аз се обърнах с открито писмо към Петко Петков (известен в квартала, в който сме съседи, като Петкуцио) с предупреждението, че от триумвирата Клоуна-Хищника-Ковчежника, ще отпадне първият – синът му. Умниците Асен Василев и Даниел Лорер, свързани партньорски и комшийски с апартаментите си в общата къща на ул.”Чаталджа”3, ще бият шута на инфантилния Кики. Войната вече е видима!

Асен Василев и Даниел Лорер са спрягани за най-възможните кандидати за министър-председатели на правителството, съчинявано от Корнелия Нинова с мандата на БСП.
Отново “ключът към бараката” е в ръцете на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Вчера се появи информация, че ИТН може да подкрепи Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ ( на нейната разследваща половина, както се предвижда по новия законопроект на ПП); проверих – оказа се “игра на нерви”, димка…

Както вече коментирах в понеделник, президентът Радев яко се подигра на Корнелия Нинова, давайки 3-я мандат на БСП. Това минимализира вероятността за гласуване на правителство и засили позициите на вътрешнопартийната опозиция – в БСП, но и в ДБ, впрочем.

Президентът Радев иска избори – туй по всичко личи! Неговият служебен кабинет ще бъде инквизиция за правителството на Кирил Петков: ще бъдат извадени всички “скелети от гардероба”!

Напомням два случая, които съм разказвала по телевизията: – първият, когото Кирил Петков уволни, а Бойко Рашков се опита да арестува, дори (спаси го карантината от Ковид ) беше Николай Павлов, служебен министър на енергетиката, изпълнителен директор на “Булгаргаз”, личен приятел на Румен Радев.
⁃ Министър ми довери, че Кирил Петков е заплашвал по телефона президента Радев с импийчмънт, бил го предупредил, че Бойко Рашков събира компромати за цялото му обкръжение, включително за “жената в неговото легло”(цитат).
Е, как си мислите, че президентът Радев ще прости и няма да си отмъсти?!

Очаква ни жежко лято. За наш ужас – мразовита зима. А,бе, Лена-на-Киро-и-Миро, къде е четири пъти по-евтиният газ от Америка, къде са танкерите?

Лирично отклонение: бях сред първите, предупредили публично за опасността от енергийния меморандум с Gemcorp, на стойност 1,5 милиарда долара; тогава Лена Бориславова и Александър Николов излязоха да ме опровергават, дори депутати от ГЕРБ ми казаха, че от това няма да излезе скандал. Е, излезе грандиозен скандал! Та чак правителството вчера официално го отмени… Но не бива да се допуска с това да си изпросва индулгенция за намеренията за огромна далавера!