ЗАСРАМИ СЕ, НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ, ЗАПАЗИ ДОСТОЙНСТВОТО СИ! КАКВО ХРИСТИНА ХРИСТОВА НЕ ПОПИТА РАДОСТИН ВАСИЛЕВ ДНЕС ПО БНТ?

Харесвах много Христина Христова, публично съм заявявала това. Какво й стана и на нея?!
Каканиже някакви въпроси от тийнейджърски лексикон; неподготвена; сервилна; без репортерски нерв и без никакво отклонение от слугинската роля, която БНТ играе през последната година в услуга на управляващите.

Христина, засрами се! Не изневерявай на себе си! Осъзнай се! Петното, което си лепваш напоследък, ще боде очите на зрителите години напред. Не се забравя премълчаването на факти и липсата на смелост, да знаеш.

Какво ти, Христина, не попита Радостин Василев днес:
1. Кога точно мафията нахлу в “Има такъв народ”, както той твърди? В колко часа, на коя дата? Невидими ли бяха за него “истините”, които откри, след като Слави Трифонов го принуди да подаде оставка? По време на трите предизборни кампании през 2021 г., Радостин Василев нагло е лъгал избирателите си, така ли?! Защо не им се извини?

2. Радостин Василев глупав ли е, повърхностен ли е или е просто конформист – той лесно се подвежда или пък удобно ослепява-и-оглушава, когато това му е изгодно?! Спор(т)ният министър е забравил, но мнозина помним, неговите гневни слова срещу Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер. Колко бързо преживя катарзис…евалла.

3. Радостин Василев как така яростно громѝ ДПС, при положение, че негов ментор е Гриша Ганчев, който от години е в най-близкото обкръжение на Ахмед Доган и никога не е криел това?!

4. Не е ли задкулисие да правиш срещи в собствения си апартамент на депутати от “Има такъв народ” с министър-председателя Кирил Петков, преди вота на недоверие на правителството? Самият Радостин Василев призна за тези срещи. Освен това каза, че Виктория Василева, организационен секретар на ИТН, е била на разговорите, което тя отрече – кой от двамата лъже, тогава?!

5. Не е ли маниер на мафията да подрежда на държавни длъжности свои хора, чрез които създава мрежа от влияние и управление на парични потоци?! Радостин Василев извади от парламента двамата си най-добри приятели от години (за дружбата им има снимки и доказателства) и ги уреди за началници в системата, която той управлява като министър: Александър Тодоров – за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор и Венцислав Петков – за изпълнителен директор на Национална спортна база. А пък за шеф на маркетинга в спортния тотализатор привлече кадър на Васил Божков-Черепа, между другото.

6. Защо Радостин Василев отрече пред Нова телевизия, Венцислав Петков да е сключвал договор с Иван Бадатлиев, съпруг на Виктория Василева, на длъжност “озвучител” в Националния стадион “Васил Левски” на заплата 2 520 лева? Публикувахме този договор в 5Gmedia. Поискахме информация от НАП, но Румен Спецов ни отказа, защото е данъчно-осигурителна тайна. Добре, истината ще излезе наяве отнякъде другаде, има време.

7. Защо БСТ е сключил договор за 2 милиона лева за реклама в столичното метро, какво мотивира такъв сериозен разход, с каква цел? Оправдано ли е БСТ да похарчи 80 хиляди лева за тържество в хотел “Маринела”, по повод 65-годишнината на спортния тотализатор, в сегашните кризисни дни? Тези пари са критично потребни на спортните федерации, които изнемогват финансово.

8. Защо спор(т)ният министър в оставка продължава да заблуждава обществото за спортни обекти, които не са били във владение на ММС, а на София-област, само за да громи министър Красен Кралев ли?
Ах, тези дребни злобни манипулатори!

9. Защо спор(т)ният министър никога не призна нито една своя грешка за нарушеното финансиране на спортните клубове и федерации, за мизерията на спортистите?

10. Няма ли най-сетне Радостин Василев да изясни кого нарича “мафия в спорта” – шампионите и треньорите ли?!

11. Защо БСТ обяви обществена поръчка за рекламна агенция, която да обслужва бюджетите за медиите, на които да раздава пари? За да замени едни медии с други, които да хвалят министъра на спорта, естествено. Радостин Василев се оплаква, че “медии, гравитиращи около ГЕРБ” го атакували. Хахаха! Подрежда в една група, несъвместими по своята редакционна политика, издания: ПИК, БЛИЦ, Спортал, СЕГА, Трибюн, Труд, Факти, Брейкинг.бг, 5Gmedia, Nbox, Narod, известният спортен журналист Владимир Зарков……защото не може да приеме, че оспорват високата му самооценка! А кои харесва?! БТВ, Нова телевизия, БНТ, Евроком, които никога не му противоречат – защото той така разбира свободата на словото.

12. Какъв лидер на гражданско движение може да бъде ренегат, който нарича доскорошните си партийни съратници: мафия, мутри, политически терористи, проститутки?! Това е стилистика на футболен ултрас, не на политик.

Та, така, скъпа Христина, мъчно ми е за теб. Дръж се като журналистка, а не като рекламен агент. Чети повече, подготвяй се за разговорите със събеседниците, сложи в папката пред себе си по-силни аргументи от техните лъжи. Запази достойнството си!
Не заприличвай на Мария Цънцарова и Лора Крумова – двете позорни медийни перачки.