СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА КЪМ ЛЕНА БОРИСЛАВОВА: КОЙ ПРАХ ПЕРЕ НАЙ-ДОБРЕ? “ХРИСТО ИВАНОВ” ИЛИ “КИРИЛ ПЕТКОВ”?

Лена Бориславова ридае: “Всяка седмица лъжата по мой адрес е различна. Миналата седмица беше, че си поръчвам дрога от г-н Семерджиев в МС – абсолютна глупост.  Имаме и една огромна лъжа за отношенията ми с г-н Кирил Петков. С него имаме професионални отношения.“

Как така един убиец, рецидивист, наркодилър, прегазил две невинни момичета (Бог да ги простѝ!), за говорителката на правителството в оставка, стана “господин Семерджиев”? Да не би да се познават и да не смее да го засегне?!

Тепърва ще има да се изясняват специалните доставки в Министерски съвет, кой е влизал и излизал по късна доба, как се е легендирал пред охраната…

Нещо да припомня: Кирил Петков и Лена Бориславова поискаха светкавичното уволнение на началника на Националната служба за охрана (НСО), след като ген.Тонев спази закона и предостави записи от камерите на Министерски съвет на прокуратурата. Разбира се, президентът Радев не се съгласи да изпълни този каприз на Киро и Лена-на-Киро-и-Миро, предизвикан от страх и паника – основателни, впрочем, както се вижда.

Да попитам още: защо Лена никога не е там, където е Линда?! Ако всичко е наред в отношенията й със съпруга на канадката, защо двете се избягват толкова явно и недвусмислено? Какво налагаше още в началото на мандата, Киро и Лена да се карантинират заедно в държавната резиденция, при положение, че светът се управляваше през апликации за он-лайн връзка?! Тези двамата какво толкова драматично се съвещаваха и решаваха, та трябваше да споделят една и съща спал… не знам какво, само предполагам, но и за това някой ден ще излязат записи, стой та гледай.

Разбира се, че удобните журналисти от БТВ и Нова (обединени) няма да попитат Лена Бориславова не се ли чувства малко неудобно, защото и най-тъпият гьон-сурат би се изчервил, пред видеото, в което Кирил Петков я подхваща изотзад за “парапета”?! Колко почтено е около седмица след общуването им в квартира на софийската улица “Гладстон”, опипваната да получи от опипващия договор с Българска банка за развитие за 14 000 лева на месец? Защо подписалите договора двама новоназначени директори на банката не дочакват официалното си вписване в търговския регистър и така извършват закононарушение, което се разследва от прокуратурата?! По каква фатална причина кантората на Лена Бориславова получава от фирма “Сердика спортни имоти” към Министерството на младежта и спорта, 52 800 лева?

Нали са харвардци, ужким са големи експерти, правят се на печени… а светят отвсякъде с нарушения и схеми.

За “Има такъв народ” Лена Бориславова мъдрува: “За ИТН трябва много ясно да си дадем сметка какво седи зад този политически проект. Единственото системно нещо зад тяхното поведение е, че това е един икономически проект, който даде работа на група сценаристи, много от които сложиха себе си на първа линия в НС и подведоха голяма група хора.” Хахаха, а колко голяма група хора подведоха ПП “Пълен провал”, който дори в нагласените социологически проучвания е не на първо, а на второ място след ГЕРБ-СДС?

Колко почтено и нормално е премиерът в оставка да се договаря с отцепниците от ИТН в апартамента на спортния министър в оставка?

Колко законно е Кирил Петков и Лена Бориславова да се срещат в правителствената вила “Секвоя” с областните и заместник-областните управители от ИТН, за да ги склоняват да се опълчат на Слави Трифонов, а пък отказалите да участват в този пуч, да бъдат уволнени, както стана с Иван Янчев (Плевен) и Иван Кючуков (София-област)?

Лена-на-Киро-и-Миро ще отговори ли къде е 4 пъти по-евтиният газ, както твърдеше, когато с Киро се върнаха от Вашингтон?

“Знам, че ГЕРБ се надяват да влязат в коалиция с ПП или ДБ, за да измият своя образ пред Европа”. Скрий се някъде, ей, пророчице от “Обеля”!

Кой прах пере най-добре, бе: Марката “Христо Иванов” ли – оня с връзките с някогашния гангстер Маджо или със сегашния компрометиран олигарх Пламен Бобоков; който влезе в коалиция с бившите комунисти ли – че него кой в Европа го бръсне за слива?! Марката “Кирил Петков” ли – дето забърка манджа с грозде, полята с боза, по проблема със Северна Македония и френското предложение, на когото македонският и албанският премиер размахваха пръст като на двойкаджия, напикал се от страх пред черната дъска; този ли, който за 6 месеца не отиде на нито едно официално посещение никъде, защото не беше поканен; този ли, който избяга от международна среща в Солун, за да се усамоти с говорителката си в 5-звезден хотел… след като беше вдигнал самолета ( държавният, имам предвид) за разстояние, което се изминава за 4 часа с лека кола?!

Разбира се, удобните ТВ водещи няма да попитат Лена-на-Киро-и-Миро, защо двамата с Киро са изпратили донос срещу Херо Мустафа до Държавния департамент, понеже не е предотвратила падането на кабинета. Което, впрочем, беше потвърдено индиректно в интервю на Асен Василев за издание на Иво Прокопиев, с истеричния му крясък, че посолства не могат да определят кой ще прави правителствата в България; смешник – сякаш кабинетът на Кирил Петков, в който той беше вицепремиер, не беше забъркан в магерницата на “Козяк”…

Лена-на-Киро-и-Миро се закани да съди неудобните журналисти. Хайде, давай! Тъкмо ще трябва да докажеш в съда някои неща, за които ти е много лесно да твърдиш сега пред слугинската поръчкова тв журналистика.

Соня Колтуклиева

Фейсбук