Венцислав Петков, Виктория Вссилева, Радостин Василев в Плевен. Снимка: Личен архив

ЗАЩО РАДОСТИН ВАСИЛЕВ ОТРЕЧЕ, ЧЕ СЪПРУГЪТ НА ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕВА РАБОТИ В НАЦИОНАЛНАТА СПОРТНА БАЗА?

Днес, по Нова телевизия, министърът на спорта в оставка Радостин Василев, не каза истината. Той отрече да има договор между Националната спортна база, ръководена от неговия най-близък приятел инж. Венцислав Петков и Иван Василев Бадатлиев, съпруг на Виктория Василева, която има големи заслуги за политическата кариера на спортния адвокат – тя се е разпоредила той да стане водач на листата на ИТН в 15 МИР-Плевен, била е на разговорите между Кирил Петков и петимата депутатати-отцепници в апартамента на Радостин Василев до зоологическата градина в София. Венцислав Петков беше в листата, ръководена от Радостин Василев на изборите през миналата година. Двамата не крият дългогодишното си близко приятелство. На 4 юли ПИК публикува снимки от гуляй в луксозния бар “Мамалука” на Халкидики, на тримата авери: Радостин Василев, министър на спорта; Александър Тодоров, изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор, Венцислав Петков, изпълнителен директор на Национална спортна база и любовниците им.
Борецът срещу мафията Радостин Василев си е подредил собствен клан в Спортната палата. Но иначе ще прави партия на честните и моралните. Смях, смях, смях!

Разполагам с копие на договор ЧР-21-189/ 21.04.2022 г., подписан от Венцислав Петков, изпълнителен директор на Национална спортна база, в качеството на “работодател”, с Иван Василев Бадатлиев, в качеството на “работник със средно специално образование”, за назначаването му като специалист звукови ефекти в националния стадион “Васил Левски”; договорът влиза в сила на 26.04.2022 г. с продължителност до 22.10.2022 г., с възнаграждение в размер на 2520 лева.

Договорът беше публикуван в моя сайт 5Gmedia на 12 юни – нито Министерството на младежта и спорта, нито Национална спортна база опровергаха фактите.

5Gmedia, ПИК, Tribune и други сайтове публикуваха мой коментар за връзките на Радостин Василев с Виктория Василева и… познайте – преди 3 дни договорът е била прекратен.

Колеги на Виктория Василева от “Има такъв народ” ми потвърдиха, че съпругът й от пролетта работи при бившия им колега-депутат Венцислав Петков.
Изпратих запитване на Виктория Василева, тя не ми отговори; звънях й – не ми вдигна, писах й смс – не реагира.

Впрочем, ако спортният адвокат Радостин Василев и неговият подопечен – инж.Венцислав Петков, смятат да заметат следите на този договор, ще ги подсетя, че вече са правени плащания на държавната фирма към Иван Бадатлиев, така че ще има следи във ведомостите и в НОИ.

Утре ще изпратя писмо по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) до изпълнителния директор на Национална спортна база инж. Венцислав Петков – ако той не ми отговори, служебният министър на спорта със сигурност ще го стори.

Днес установих още една лъжа на Радостин Василев – по телевизията той каза, че неговата адвокатска кантора е защитавала Тошко Йорданов в делата на Татяна Дончева и на Асен Василев срещу него. На мен Тошко Йорданов ми отговори така: “Няма такова нещо, никога не съм имал договор с кантората на Радостин Василев; договорът ми е с адв.Алекс Рашев. Единственото участие на Радостин е като свидетел от моя страна в делото на Татяна Дончева. Това е.”

Когато някой лъже и знае, че лъже, е лъжец. Когато някой лъже и си вярва – това е диагноза.

https://5gmedia.bg/26336/razturyaneto-na-chetiristrannata-koaliciya-zaradi-itn-e-dobre-za-drzhavata-no-ne-i-za-semeystvoto-na-viktoriya-vasileva