РАДОСТИН ВАСИЛЕВ – БОРЕЦЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА, КОЙТО ПРЕВЪРНА МИНИСТЕРСТВОТО НА СПОРТА В СОБСТВЕН КЛАН

Радостин Василев, станал скандално известен с безкрайните разправии със спортните федерации и с гуляите си на гръцки курорти, отново е завладян от високопарна патетика: “за първи път имаше истинско опълчване срещу мутрите и задкулисието”, срещу “заграбването на държавни средства”.

Превъзбудените излияния биха звучали просто прекрасно, като проповед на девствен тибетски монах, като реч на неподкупен сицилиански прокурор. Обаче… кой казва всичко това?!

Вижте приятелските схеми:

Радостин Василев получава шанса да стане водач на листата на ИТН в 15 МИР-Плевен, от Виктория Василева, дясната ръка на Слави Трифонов в партията. И ето каква въртележка се разиграва:

На 13 декември 2021 г. спортният адвокат с мижава практика, е избран за министър на спорта. Началник му става Кирил Петков, срещу когото той пише поредица от коментари как е нарушил Конституцията и е подписал декларация с невярно съддържание – деяние, строго преследвано от закона; нарича Кирил Петков и Асен Василев, “обикновени популисти, сър”;  подиграва се с Даниел Лорер: “Митьо очите ще пасне супер на идентичността на ПППП; поства във ФБ публикация как Кирил Петков е дал на Лена Бориславова договор за 8000 евро на месец…

Вулканичен катарзис преживява Радостин Василев, прекрачвайки прага на министерския кабинет в Спортната палата.

Борецът срещу мутрите и мафията започва “изчегъртване” и “надстрояване”:

Първите действия на новия министър са бързи и яростни – назначава най-близките си приятели в системата на Министерството на младежта и спорта: Александър Тодоров става изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор (БСТ) – получава възможност да оперира с десетки милиони. Той назначава за регионален директор на БСТ в Плевен, близкия приятел на Радостин Василев – Александър Станев.

Александър Тодоров е доведен в Плевен от Радостин Василев, с когото си постват в Инстаграм яки общи плажни снимки по бански и анаболни мускули.

Венцислав Петков е назначен за изпълнителен директор на Националната спортна база, където може да контролира десетки милиони. Той и министърът са “главни герои” на сензационни видео-репортажи за съсипани спортни обекти, които плачат за ремонт. Хитро! Подготвя се правителството за отпускането на допълнителни милиони за министерството и публиката – за ремонти. Които ще бъдат възложени на приятелски фирми, може би.

Венцислав Петков подписва договор, с който назначава съпруга на Виктория Василева на държавна работа.

Забележка: Радостин Василев вкарва в листите на 15 МИР Плевен, след бурни скандали с местните структури: Венцислав Петков, известен в града като “Венци лихваря” и налага отвън Александър Тодоров, наричан “Парашутиста”. Тримата обичат да отскачат до скъпи хотели на Халкидики с любовниците си. Засечени са най-малко 2 пъти: след Великден и на 3-4 юли, когато държавата се тресеше от правителствена криза.

Начинът на живот, скъпите дрехи (освен, ако не са от евтини аутлети в Истанбул и Дубай), подаръците за приятелките, луксозните заведения, не отговарят на възможностите му, гледайки декларирациите на Радостин Василев пред КПКОНПИ:

11.4.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., купен през 2011 г. за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., купен през 2012 г. за 9 779 лева;

150 000 лева;

Кола – няма

23.08.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., купен през 2011 г. за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., купен през 2012 г. за 9 779 лева;

150 000 лева;

26 390 евро;

Кола – няма

18.10.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., купен през 2011 г. за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., купен през 2012 г. за 9 779 лева;

150 000 лева;

26 390 евро;

Кола – няма

… Много скромно, даже леко притеснително – нима нафуканият плейбой е пътувал до Народното събрание с метрото и се е хранел в парламентарния бюфет…. Неее, няма как!

Наблюдателни служители на ММС забелязват, че новият им министър оставя на служебния паркинга зад Спортната палата джип “Мерцедес”. Е, той беше забелязан и от медиите, когато Радостин Василев се появи на 13 юни т.г., в Националния стадион “Васил Левски” (впрочем, платил ли е Радостин Василев наем за личната си пресконференция?), за да обяви, че той и петима депутати от ИТН, напускат четата на Слави. И там гърмяха гневни и превъзбудени рецитации за борба с мутрите и мафията 

Впрочем, ето отговорът на висш магистрат на въпроса – може ли депутат и министър да кара кола, която не е обявена в декларацията му пред КПКОНПИ:”Не е законно. Трябва да декларира имотите и колите, които ползва; кой е собственик; основание за ползване и цена, ако ползването е възмездно.”

… Имам усещането, че младият, пламенен, неудържим и “луд”, както сам публично се определя, Радостин Василев, ще има доста срещи със Закона: срещу него е подаден сигнал, по който работи Софийска градска прокуратура – за хулиганство и самоуправство, заради вандалски действия на него и бандата му, в партийния клуб на ИТН в Плевен. Бившата му съпартийка, депутат Христинка Иванова, оповести запис на телефонен разговор, в който Радостин Василев я заплашва, обяснявайки й: или да отиде с него на пресконференцията на отцепниците или ще й прати хора в парламента да подготвят документите за напускането й. Отделно Слави Трифонов се закани да го съди за клевета, заради фриволното използване на обвинения като: мафията превзе ИТН.

Мисля си, че амбициозният министър, който заплаши, че ще извърши граждански арест на бивш министър на спорта, вече трябва да е готов да даде обяснения за:

– Според източници от специализираната дирекция „Финансово разузнаване“ на ДАНС, на няколко транша в началото на юни 2022 година “по сметка на адвокатското дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ в Райфайзенбанк постъпват 52 800 лева“ (това е кантората, в която работи Лена Бориславова, преди да се впусне в политиката). Притеснително за финансовите разведки на ДАНС и става причина да сезират колегите си от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е компанията, която трансферира парите. Преводите са направени от държавното дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД, което е на пряко подчинение на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, пише в разследване на ПИК.

– След пищното парти (по време на криза!) заради 65-годишнината на БСТ, в хотел „Маринела“ на семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви, с предполагаема стойност над 80 000 лв., изникват остри въпроси как се изразходват държавни средства без обществена поръчка и без обществена полза?

– Трудно биха издържали на проверка основанията на Александър Тодоров, че рекламата в софийскиото метро е по-ефективна от електронните медии – телевизия и радио, периодичния печат – вестници и списания,  дигитални медии, за да се инвестират 1 947 686 лева в метрореклама? Експертите, които поназнайват тайните на рекламния бранш, са наясно, че при такива бюджети, често има “връщанка”, но не твърдя, че случаят е такъв.

Драги читатели, да ви кажа честно, изумявам се, как някакви случайници в политиката си въобразяват, че са вечни! Чегъртат, громят, пишат сигнали и доноси, но пък забравят, че следващото управление ще ги подложи на същия безпощаден рентген, медиите ще питат по Закона за достъп до обществена информация. Следите остават… дори след най-самовлюбените тарикати.


https://5gmedia.bg/26902/sonya-koltuklieva-borect-sreshchu-mafiyata-koyto-kara-nedeklariran-dzhip-naznachava-priyatelite-si-na-drzhavna-rabota-i-dava-milioni-za-reklama?fbclid=IwAR0zQDvOztiI_jvEyeDTQ7UV6ApqKopfxFebg2fuJZpG7Cakyx098X4ogls

https://www.5gmedia.bg/26895/radostin-vasilev-za-szhalenie-realizaciyata-na-treti-mandat-e-nevzmozhna-zashchoto-pak-se-opira-do-brokeri-na-mafiyata

https://www.5gmedia.bg/26848/radostin-vasilev-oblagodetelstval-kantorata-na-lena-borislava-s-pari-ot-ministerstvoto-na-sporta

https://www.5gmedia.bg/26879/priblizhenoto-do-radostin-vasilev-novo-rkovodstvo-na-tototo-shchedro-prska-drzhavni-pari-v-neobosnovani-razhodi