СЛАВИ, ЗАЩО СИ ГИ ПОДЛАГАЛ НА ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА, А НЕ НА ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ? ЗАЩО НЕ ГИ ЧЕРПЕШЕ С БЛИЗАЛКИ И КАФЕ?

Здравей, Слави, как си, добре ли си, депутати още имаш ли си или останахте само с Тошко да си бърборите и да си се борите?

Гледам днес сутринта по БТВ Радостин Василев и се сещам за Петър Илиев. Вече никой не си спомня за онзи университетски преподавател-плагиат, та нека да припомня.

В едно лудешко интервю, твоят човек от ИТН по Нова телевизия, ни демонстрира какво е да нямаш никаква авто-визия: кой си, какъв си, колко струваш – само се пѐрчеше и рѐпчеше.

Тогава, през август 2021 г.,  световноизвестният режисьор и аниматор Теодор Ушев написа: “Един човек, нагъл, истеричен и безскрупулен, изпада в истерия. Не спира да се хвали, пяна му излиза от устата… Бил кандидат за вътрешен министър и вицепремиер. Ех, народе…”

А днес момчето с пищови в сърцето, от твоя роден град Плевен, изтряска ей това: “Ако стана вътрешен министър, Рашков ще се стори на мафията като пролетна песен!” Мачкай, Рудиии, смърт на мафията, свобода на народа!

Радостин Василев няма да предизвика такава гръмотевична реакция, защото говореше провлачено, изглеждаше изтощен, като дъвкан и изплют – може би защото още не се е съвзел след бурните среднощни гуляи на Халкидики с личната си безлична Мата Хари.

По същото време, когато Руди край Солун се веселеше, твоята група предатели се печеше на огън под строгите, но справедливи погледи на онези, наричам ги клоуна-хищника-ковчежника, които ти не пожела да направиш министри, а чувам, че си бил поръчал преди време охраната да изхвърля Кики, Кокорчо и Лорер още на входното антре на твоя офис в “Левски Ге.” Твоите предатели в неделя са останали потресени, честно. Асен нищо не им обещал, а обещанията на Кирил явно са забравени, и тези юнаци няма да се видят министри. Тъжно!

Ех, мой бедни шоумене, къде ги намираш такива, бе, Слави? Агресивни, арогантни, незрели, с недоизживяно детство, с прекомерно самочувствие, прикриващо тежки комплекси и дълбоки травми? Какви бяха тези кастинги – какво беше това чудо?! Бил си ги подлагал на детектор на лъжата, а защо не ги подложи на детектор за интелигентност? Защо не ги прекара през лакмус за лоялност? Защото тази твоя партия я събрахте на две-на три, пет за четири, та се напълни с всякакви боклуци и несретници. И абсолютни неблагодарници! 

И аз, Слави, съм срещала през живота си долни неблагодарници. Даже сега имам лична драма с един малък неблагодарник, който обещава да се превърне в голям неблагодарник, понеже аз го напомпах да си повярва, че е нещо повече от това, което е. А той не е.

Най-противни са ми партийните неблагодарници. Които забравят откъде са тръгнали, кого са яхнали като ракета-носител, заради кого са извървели пътя от калните улици до жълтите павета, на кого дължат временното си пребиваване във властта.

И това не е най-неприятното. Противното е, че са неблагодарни към тези, които са им повярвали и са ги издигнали на раменете си, за да докоснат звездите на политическия небосклон.

Когато си напазаруван или ти самият пазаруваш бройки с депутатска карта, предаваш доверието на хората, унищожаваш вярата им в доброто и морала. Неблагодарен си към тях. Бил си се бил излъгал, извиняваш се и отиваш пак да съгрешиш, за да дойде ред отново да им се извиниш. А трябва да молиш за прошка и да замълчиш, да се скриеш, не да грабваш мегафона и да крещиш срещу “мафията”, на която се зъбиш, обслужвайки я.

Неблагодарниците, Слави, са обречени. Защото неблагодарността ражда неблагодарност. И всеки неблагодарник си намира своя неблагодарник.

Слушам твоите предатели и ме напушва смях – вият като линейки: Слави не си общува с нас, не съм виждал Слави, откакто съм министър, не съм виждал Слави изобщо. Ама защо така, бе, човек?! Да беше ги канил на съботни матинета, Тошко да им беше раздавал близалки, Виктория да им беше сервирала кафе – сега нямаше да си на това дередже.

Вождистките партии, Слави, са така. Партийците се надпреварват да заслужат обичта на вожда, да получат потупване по рамото и целувка по бузата, вместо сериозно да си гледат работата.

Иван Янчев, този, когото Радостин Василев първо назначи за областен управител на родния ти град Плевен, а после го уволни, защото към него отказа да се присъединѝ; ми споделѝ, че спортният министър искал да оглави партията ти. Ръка за ръка с бившата седесарка Виктория Василева, възпитаничка на сивия кардинал Христо Бисеров, си помечта̀ли да трасират светлото бъдеще на “Има такъв народ”. Ти защо не се съгласѝ? Можеше да се оттеглиш като почетен председател и да си гледаш кефа, а те да търчат по провинцията и да изграждат структури. А като се приберат в София, да назначават роднини и партийци на държавна работа. Че защо иначе е властта?! Ако не да се използва за лична употреба?

Ти знаеш ли, Слави, че Виктория Василева е била двигателят на разцеплението? Аз го написах преди седмица, а днес Радостин Василев го потвърди: той само е изпълнявал нейните указания и е предоставил терен за тайните срещи с Кирил Петков – събирал ги в собствения си апартамент до зоологическата градина. Ей, хишници, ей! Модерни задкулисници.

Известно ли ти е, Слави, че спортният министър назначи  най-близките си приятели за началници на Българския спортен тотализатор и на Националната спортна база? Те, двамата сладури, Александър Тодоров и Венцислав Петков, са като бодигардове на Радостин Василев – съпровождат го по време на режисираните видео-акции, правят му компания на купоните, че онези, тунингованите жрици, министърът не го задоволяват – той има велики идеи за себе си, защото е един неудържим Козирог, един малък Иван Костов. 

Знаеш ли, Слави, че Радостин Василев е назначил на работа в системата на спорта мъжа на Виктория Василева – нищо особено, де, озвучител, за 2 520 лева на месец… то пък едни пари на тези ужасни скъпотии… Нейсе.

Интересното е, Слави, че твоите подопечни много се радваха на спортния министър: защото драматично прогърмяваше, че ще изчегърта ГЕРБ, заплашваше с граждански арест бившия спортен министър Кралев, пускаше безчет сигнали за “далавери”, назначаваше на държавни служби партийните ви другари. Той и тебе славословеше със силно и много истинско чувство: “Слави Трифонов е прекалено голям за малките кресльовци!” Ами прав е, както винаги! Той така изобличи Кирил Петков за двойното му гражданство и даже цитира Наказателни кодекс, по който служебният министър, подписал декларация с невярно съдържание, трябваше да бъде подведен под отговорност и осъден. Тогава Радостин Василев каза нещо исторически прозорливо: последствията за държавата от действията на Кирил Петков ще бъдат тежки и непредвидими. Абсолютно!

Защо ти и Тошко, Слави, го набутахте насила в правителството на Кирил Петков? Ето, на, сега Радостин Василев ви отмъщава – нарича ви “мутри” и “мафия”.

Пиша ти, Слави, но се разсейвам, защото получавам копия от чатове между твоите хора в парламента, от 9 април. Хахаха! Под снимка на министъра на културата, невъзможния Наско културата, виж какво пишат:

Виктория Василева: 🤣малко дрогирано ла@но…

Радостин Василев: При тест за наркотици в МС, поне 5,6 изгарят.😂😂😂

Аз, Слави, искам да те поздравя. Ти гневно изригна, че по-отвратително нещо от покупко-продажбите на депутати, извършвани в този парламент, никога не си виждал и прокле Корил и Асен да се задавят с власт. Няколко дни преди теб написах, че превърнаха парламента в битпазар за съвести втора употреба. Ти, обаче, за едно нещо не си прав – казваш, че това търгашество не е морално, но може би не е незаконно. Не. Незаконно е. В Наказателния кодекс – от чл.301 до чл.305 са указано случаите на подкуп и търговия с влияние – от 3 до 10 години затвор. Не им го пожелавам, но сигурно ще се намери един смел прокурор, който да се поразрови: кой кого и с колко е увещавал; кой кого е заплашвал. Все някой отвътре ще изпее четата. Както обикновено…

Знаеш ли, Слави, защо толкова много искат да монтират Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ? За да гони опозицията – да така е. Но има и още нещо. Триото Кирил-Асен-Лорер имат да се обясняват за един огромен имот в “Божурище”, получен по скандален начин през 2013 г., когато Асен Василев е служебен министър на икономиката – медиите вече писаха: срещу 108 00 лева удрят бингото на 27 милиона лева. Найс, а?!

И за още нещо: кой-как-с какви пари е построил лъскавата безвкусна кооперация на ул.”Чаталджа” 3, където са си комшии Асен Василев, Виолета, дето му е начални-кабинета и мъжът й Даниел Лорер.

И още скандали ще излязат. Те затова искат правителство на всяка цена и не се скъпят за цената. Защото служебният кабинет на президента Радев ще ги разкости. Стой, та гледай.

Ще ти кажа довиждане, Слави. Уморих се. Само като ти описвам това цялото лицемерие и тези високопарни смешници-борци с мафията, започна да ми се повдѝга.

А ти се надигнѝ! Имаш отговорности пред избирателите си.