КЪМ ЕВРОДЕПУТАТИТЕ: ПОИСКАЙТЕ СМЕТКА НА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН ЗАЩО ОБВЪРЗВА ВЕТОТО ЗА РСМ С ПАРИТЕ ОТ ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ, ТОВА E РЕКЕТ!

Госпожи и господа политици от всички български партии, не се поддавайте на евро-рекета, не участвайте в сделката: национални интереси срещу евро-пари!

Не си затваряйте очите пред истината!

На 7 април председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в София, за да представи оценката на ЕК за Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Тя метна в пространството няколко комплимента за многострадалния план, който впоследствие пак получи множество забележки от нейните подчинени и фокусира вниманието си върху какво? Върху ветото на българския парламент за приемането на Северна Македония в Европейския съюз.

Арогантен и нагъл евро-рекет!

За внимателните наблюдатели стана ясно, че Урсула фон дер Лайен обвързва отпускането на милиардите с вдигането на ветото.

До мен достигна информация от Брюксел, че натискът се е прехвърлил от Кирил Петков върху Бойко Борисов, защото в Европейската комисия ясно виждали главната роля, която 3-мандатният премиер ще играе отново в управлението на страната.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в тежка ситуация: от една страна – неговите поддръжници не желаят да се правят отстъпки пред македонците, които 5 години малкият си пръст не помръдват, за да изпълнят българските условия; от друга страна – той съзнава, че без парите по националния план за възстановяване България не може да бъде възстановена след нашествието на харвардските скакалци, които опоскаха държавата и тласнаха България към национална катастрофа.

Това е открита война на Брюксел срещу София! Европейската комисия има право да разпределя общия бюджет на ЕС, но няма право да диктува политиката на държавите-членки!

Аз, Соня Колтуклиева, българска гражданка, се обръщам към българските евродепутати от всички партии – започнете подписка за изслушването на Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент! Поискайте й обяснение! С какво право председателката на ЕК рекетира политиците от една суверенна държава-членка на Европейския съюз да взимат решения, уго̀дни на Брюкселското задкулисие?

Нека еврочиновниците разберат, че в България има и политици, които не са мекуша̀ви, коварни и злосторни като сваления след 6-месеца некадърно управление, бивш премиер Кирил Петков!

Ако Урсула фон дер Лайен откаже това изслушване, България има право да съди Европейската комисия в международния съд в Люксембург!

П.П. Ролята на Европейския съд е да гарантира, че правото на ЕС се тълкува и прилага по еднакъв начин във всички страни членки, като разрешава правни спорове между институции на ЕС и национални правителства.