ЗА НАС, БЪЛГАРИТЕ, МАКЕДОНИЯ Е СЪРЦЕ, ДУША, БОЛКА И СЪДБА!

Бойко Борисов е подложен на изключително силен натиск да приеме френското предложение за вдигане на ветото за Северна Македония!

Ако склонѝ – това би било̀ самоубийствено за него като партиен лидер и гражданин на България! Ще загуби доверието и уважението на хората, които изтърпяха обиди, обвинения, гонения, но не го предадоха.

Македония не е кауза, не е историческа препирня, не е научен спор, не е гранична вражда. Не е дъвка за безродните брюкселски чиновници.

За нас, българите, Македония е сърце, душа, болка и съдба!

Аз съм израснала в Петрич, на границата между България и Югославия. Имахме много близки приятели в Струмица, синът на чичо Георги и леля Милица даже поиска ръката ми, за малко да се озова от другата страна на “Златарево”.

Брат ми пътува по бизнес до Северна Македония, непрекъснато ми се оплаква, че наричат българите: “шовинисти, татари, фашисти”; а думата “бугари” се е превърнала в най-долна обида. Учебниците в Северна Македония са пълни с извращения на историята.

Дядо ми Петър е бил изгонен от Порой, от другата страна на Беласица, защото не е поискал да се пише нито “грък”, нито “македонец”. Чичо ми Димитър Мазнейков е бил пребит от бой в югославски затвор, защото е казал: “аз съм българин” и не е отстъпил от това, въпреки мъченията… Това не са книжни герои, това са лични драми.

С колко издевателства още трябва да се примирим – скъсани български трибагреници, поругани паметници, подпалени културни домовѐ, демонстрации и политически изявления на македонски партийни лидери: никога няма да си променим конституцията, заради българските искания. Имаха 5 години за промени в Конституцията – нищо! На гърците клекнага, българите изобщо не ги вълнуват.

Виждате ли?! Чувате ли?!

Кирил Петков и цялата му клика от брокери-бизнесмени-схемаджии-шарлатани са граждани на света. Те прехвърчат от град на град, от банка в банка, от фирма във фирма, водени от личния си материален интерес. Добре, такъв е светът в 21 век. Но те не носят грам гордост от това, че са българи – те са космополити от най-лош вид:  с двойни гражданства и с двоен стандарт. Печалбата е единственото им верую!

Вчера Слави Трифонов каза по повод френската рецепта за суфлѐ-македонѐ: “Гаранция – Франция”. С тази приказка българите винаги сме изразявали абсолютно недоверие и нещо като “трай, коньо, за зелена трѐва”.

Президентът Радев също изрази съмнение в позицията на френския президент.

Еманюел Макрон – самовлюбен, високомерен, серт банкер, който се вълнува само от това да командва Европа, защото не може да ръководи разтърсената от враждѝ Франция.

Г-н Борисов, вие сте лидер на най-голямата българска партия! Българска партия, подчертавам.

Не слушайте охранените и потънали в чиновнически застой евродепутати!

Не се поддавайте на натиска на Брюксел и Вашингтон за Северна Македония!

Знам, заплашват Ви!

Знам, измислят всякакви тарикатски номера; най-новият е – да включат в една група за преговори с ЕС трите държави: Албания, Северна Македония и Украйна. Който се опъне, да го обявят за путинофил и да го анатемосат.

Г-н Борисов, кой от тези, които Ви ухажват, уговарят и притискат сега, направи нещичко, за да Ви защити от гоненията и тормоза на Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков?! Кой?

Г-н Борисов, кой от тези, които Ви ухажват, уговарят и притискат сега, направи нещичко, за да спре разпада на България, повлечена към национална катастрофа?! Кой?

Сметкаджии. Оядени тумбаци. Лапачи на парите на европейските данъкоплатци. Аз съм била и винаги ще бъда за обединена Европа и България в Европейския съюз. Но никога няма да се примиря с унижаването на българските политици и манипулациите върху съдбата на българския народ.

Г-н Борисов, ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на предстоящите избори. Защото така желаят българите. Не заради еврочиновниците, тези подли въртиопашки и политически плеймейтки. 

Г-н Борисов, президентът Радев и американската посланичка Херо Мустафа, с любезното съдействие на брюкселската аристокрация, монтираха във властта Кирил Петков и компания. Да, добре. Насила можеш да туриш някого на власт, насила не можеш да го задържиш.

Г-н Борисов, чуйте гласа на българите, на родолюбците; на разума гласа, чуйте. Не вдигайте телефона на брюкселките безродници и на вашингтонските властници.

Дошло е време разделно! Дошло е време за силни лидери! Дошло е време за България!

П.П. Г-н Борисов, още нещо много важно: в “Албена” казахте неясни думи за вота на недоверие, които бяха изтълкувани двусмислено.

Аз знам, че всеки един депутат от СДС-ГЕРБ ще го подкрепѝ, абсолютно сигурно.

Дайте изявление – кратко и ясно- потвърдете!

Защото неяснотата ражда недоверие и дава аргументи в ръцете на брокерите от ИТН да притискат бившите си съпартийци.

Говорете, г-н Борисов!