СЛАВИ, НЕ СЪМ ПО-УМНА ОТ ТЕБ, НО СЪМ ПО-СМЕЛА. И ТИ БЕШЕ, ДОКАТО ВЛАСТТА НЕ ТЕ ПРОМЕНИ И ОБЕЗЛИЧИ

Добро утро, драги Слави, отспа̀ ли си? Кафето изпи ли си, на кеф ли си?

Какво става навън, как преживява суверенът, за това пу̀ка ли ти?

330% по-високи цени на парното и топлата вода, как ти звучѝ?

Слави, ти си голям чешит. И аз не падам по-долу. Затова ще карам “право куме, та в о̀чи”. Затова ли беше целият зор с референдумите, с учредяването на партията, с изборния маратон… за да стигнем до тази пълна лудница ли?!

Не, неее, от вчера вече не е дори лудница, а концлагер. Сериозно ти говоря. Възкресяват Гестапо!

Не се подхилквай, не си съчинявам, не истеризирам по женски и не преувеличавам. Ето, виж, на края на писмото ми до теб – проекта на закон с дългото и помпозно наименование: “Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от посегателства, свързани с опасност за икономическата и финансова сигурност на страната”. В работната група по съставянето му участват: представители на Министерство на правосъдието, Министерство на финансите, Министерство на външните работи, БНБ, НАП. Случайно твоята външна министърка Теодора Генчовска да те е информирала за какъв убийствен коктейл от сталинизъм и фашизъм става въпрос? Едва ли. Тя стои с широко затворени очи. Но пък ще ти стане ясна още една причина защо Кирил&Асен плюс Прокопиев не позволиха твоят експерт Любомир Каримански да стане гуверньор на БНБ…

Замислили са, Слави, да съставят списъци на неудобните – по Гугъл, по “Капитал”, по доноси, по компромати, по личното желание на Кирил, Спецов и Асен, с любезното съдействие на Рашков. И след това – на ешафода. Смърт чрез обесване по личното разпореждане на главния палач Асен Василев. Няма да се спира инквизицията дотук – обезглавяването продължава със “свързани лица̀”, така че да се изтребват нарочените до девето коляно.

Ти си въобразяваш, че си недосегаем, нали, Слави?!

Хммм… Май и Корнелия така се заблуждава.

В законопроекта пише: ако попадне в списъците председател/учредител на партия, то политическата формация няма да получи държавна субсидия.

Опааа: като не могат да арестуват лидера, ще му разтурят партията – по закон, даже – чисто и сигурно. Пък нека съпартийците му го бият с камъни от яд.

Кирил и компания обичат насилието, възбуждат се от думи като “арести” и “затвор”. Ами, ако от друго не им става… к’во да ти кажа. Но това тяхното – уви! – не е личен проблем. Обществен е.

Тарикати със склонност към диктатура. Инфантили с жестоки сърца. Недорасляци с комплекси за мегаломания. Страхливци с нагон на доносници.

Прочети, Слави, прочети проекта им за нов вариант на онзи мракобесен “Закон за защита на държавата”, отпреди Девети. Много неща ще ти се изяснят за пъклените им планове. С това, дето: ако учредител или партиен лидер влезе в списъците на “Гестапото на промяната”, веднага се спира държавната субсидия на партията – ясно като бял ден! – искат да ударят Бойко Борисов, Ахмед Доган, Костадин Костадинов, след тях и Стефан Янев… като начало. Всъщност, могат да ударят, също така, теб и отрочето ти “Има такъв народ”…, когото си поискат.

Ще ми кажеш, че не се поддаваш на заплахи. Ще видим. Идва време разделно за Северна Македония. Ти си обявил: ако в Скопие не направят промени в Конституцията, ако няма гаранции от Европейския съюз за защита на българските искания, ще напуснеш четвърторазрядната коалиция. Разбрах, че си имал лична среща с помощник-държавния секретар на САЩ Карън Донфрид, обяснил си й и на нея, че ще решаваш след Европейския съвет. Да, добре.

Те са рекетьори, Слави, измислят всякакви хватки да обезсилят, дискредитират, унижат и унищожат политическия си противник. При тях няма fair play. Виждаш го. Но го понасяш. Ти си знаеш защо.

Кирил, Асен и Рашков показаха нагледно, че тях законът ги не пла̀ши и всеки трябва да бъде готов по късна доба милиционери да потропат на вратата му и да го закопчаят за 24 часа. Всеки!

Депутат от твоята партия ми вика: Само като видиш новия закон за КПКОНПИ, ще поискаш да си стегнеш багажа и да заминеш някъде много надалеч. Те за такива като теб са измислили жестоки похвати, защото сте им трън в очите. Пък аз му викам: тези са без-очливи; те очи нямат, само муцуни и задници. Това е в стила на твоите сценаристи, ще прощаваш за плагиатството, но това е самата истина. Не ли?!

Пак ще ме блокират във Фейсбук, навярно. Тролските им армии непрекъснато го правят, даже вече ме баннаха 2 пъти за по един месец от март до май. Няма спасение от бъзливото им отмъщение.

Забеляза ли, Слави, какво поиска оня-министър-за-който-не-се-знае-какво-работи, Божидар Божанов? Да командва звено за цензура в социалните мрежи. Не бой се. Теб няма да те праснат, ти си техен човек; по коалиционна линия си им началник, така да се каже. Тя и Румяна Бъчварова от ГЕРБ им е била началничка едно време на вицепремиерката Калина Константинова и на министъра Божидар Божанов; те са й били съветници в правителството на Бойко Борисов, но “рицарите на промяната” с гумички са изтрили това от биографиите си.

Ти, Слави, едно време падна жертва на цензурата по време на управлението на Командира. Загуби ли чувствителност към набезите срещу свободата на словото сега, когато си имаш телевизия и депутати?

Ти си успешен бизнесмен, богат човек, милионер, Слави. Честен частник, както казваше Петьо Блъсков.

Споменавам тези факти, защото проф.Пламен Киров, бивш съдия в Конституционния съд, възнегодува срещу специалния закон на Спецов&Василев, казвайки, че той нарушава Конституцията, определяща частната собственост като неприкосновена!

Кирил, Спецов и Асен искат да си узаконят правото да конфискуват имущество и да блокират банкови сметки без присъда и без право на обжалване. Ти ОК ли си с това?

Драги Слави, не съм по-умна от теб, просто съм по-смела. И ти беше смел. Но Властта те променѝ.

Защо се оставяш да те обезличѝ!

Прочети този фашистки документ и се възмутѝ, Слави! Докато не е станало късно. За мен, за теб, за нас. За всички. Страхливите безогледни наглеци настъпват…