ЧУДОВИЩНО! АСЕН ВАСИЛЕВ СЕ ОПИТВА ДА ВЪЗКРЕСЍ ГЕСТАПО

Добре погледнете този проект за закон!

Внесен е от името на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев в Министерски съвет, на заседанието миналата сряда, без да е фигурирал в предварителния дневен ред; бил е представен от заместник-министър на финансите; на път е да бъде депозиран в Народното събрание.

Брутална полицейщина! Противоконституционен акт. Лудост и беззаконие.

Мракобесие!

В страна от Европейския съюз, през 21 век се прави опит за възраждане на Гестапо!

П.П. Тъй като Велислав Величков от “Правосъдие за всички”влезе в спор с мен, наричайки този проект “фейк”, аз се разрових в сайта на Министерски съвет, който е ужасно неподреден и неподдържан от 2021 г. насам. И ето:

Законопроекти на изпълнителната власт

Документи

8. Работна група за изготвяне на проект на Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от посегателства, свързани с опасност за икономическата и финансова сигурност на страната

Срок: 30.04.2022

Задачи: изработване на проект на закон, осигуряващ защита за икономическата и финансова сигурност на държавата.

В Работната група участват: представители на Министерство на правосъдието, Министерсъво на финансите, Министертво на външните работи, БНБ, НАП. “(Правописът е запазен) Според министър от правителството, този проект е разглеждан на заседанието на МС на 18 май. Но последната информация за решенията на правителството, публикувани в сайта на Министерски съвет, е от 27 април.