СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: КАК ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ СПАСЍ КИРИЛ ПЕТКОВ, КАКВО ОЩЕ КРИЯТ ЗАД “ТУКА ИМА-ТУКА НЕМА”?

Володимир Зеленски спаси правителството час преди в Народното събрание да започне дебатът и да се гласува решение за или против оръжейни доставки за Украйна; украинският посланик депозира в парламента писмо на украинския президент с искане за ремонт на украинско въоръжение в български заводи.

Преди няколко дни попитах: как ще пристига у нас тази повредена от военните действия техника и как ще се връща обратно; как ще се ремонтират въоръжения Made in Russia без руски резервни части; кой ще заплатѝ за ремонтните дейности, понеже бартерът с внос на евтин ток от Украйна ( държава във война!) е “мѝжи-да-те-ла̀жем” и практически е невъзможно без магистрални електропроводи между двете страни.

Кирил Петков, Корнелия Нинова и компания не лъжат. Не! Те просто не могат да казват истината. Така са устро̀ени.

Александър Михайлов, изпълнителният директор на държавния оръжеен търговец “Кинтекс”, когото вицепремиерът Корнелия Нинова се опита да уволни, но Съдът спря вписването в търговския регистър на посоченото от нея ръководство, ясно и недвусмислено обясни, че военна продукция от българските заводи се доставя в Украйна още от февруари – през Полша, Чехия и Словакия. Никой от правителството не коментира тези твърдения, направиха се на ни-чу̀ли-ни-видѐли.

Не че не беше ясно, но сега става още по-видно, че Кирил Петков организира цялата гюрлутия с парламентарната делегация в Киев, за да остане насаме с Володимир Зеленски и да договорят двамата подробностите на сделката. За пореден път премиерът не запозна с разговорите на “четири очи” нито коалиционните си партньори, нито министрите от кабинета.

Тарикати. Илюзионисти. Сръчковци. Майстори на играта: тука има – тука нема.

Важното е да има правителство на Кирил и Асен. На всяка цена!

Колко забавно! Преди ГЕРБ се притесняваше от служебно правителство на президента Радев; сега “Продължаваме промяната” не иска това да се случи.

Кабинетът оцеля. Корнелия оцеля.

Нещо за България?! На кой му пука! Важното е да държат ключа за трезора и да бъркат в него когато си поискат.

П.П. Следващият епизод от сериала: “Компромиси никакви! Националният интерес над всичко!” ще бъде решението за вдигане на ветото на българския парламент за членството на Северна Македония в ЕС. Ще измислят някоя хитрост и Слави ще клекне.

Номерата им се изтъркаха. Но минават. Засега…