СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: МАРИ МОМЕ КАЛИНО, КОГА СЕ СЕТИ, ЧЕ СИ ПРИНЦИПАЛ НА “БЪЛГАРСКИ ПОЩИ”, КОГАТО СЕ ПОЯВИ КУМЧО ВЪЛЧО ЛИ?!

„Вълчо, ела, изяж ме!”, било положението в отношението към кибер-сигурността, заяви съветник на вицепремиера Калина Константинова. Това стана днес, на пресконференция, след като вчера остро критикувах галактическата експертка, заради която беше създадена напълно ненужна позиция.
Медиите бяха свикани заради информационната кома на “Български пощи”.
Даже бяха извикали началника на ДАНС – защо, не стана ясно. Той по принцип трябва да работи в тишина и да не разказва какво се разследва, защото това е специална служба, а не бюро за “жалби и справки”.

Нещо важно да попитам: защо тези хора забравят, че са на власт – че те са Властта – от 13 декември 2021 година?! Къде бляха досега? Ако са специалистите, за които се представят в официалните си биографии, трябваше на 4-я ден, не на 4-я месец, да са наясно с проблемите на системите, които ръководят. Нали са “А-отборът” на държавата?!

Как сте запомнили Калина Константинова, я се опитайте да се сетите!
Как, освен като разгулната кикимора, прихваната здраво за ханша от мъж, в кан-кан редицата с Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и техния хилещ се антураж – на премиерата на филма за трагично прекършения живот на младата поетеса Петя Дубарова.
И, разбира се, на правителствената банка в Народното събрание, кикотещи се като напушена тийнейджърка, цинично пренебрегваща народните представители, които напрегнато обсъждаха бюджета на държавата.

Това е всичко за 4 месеца! Хумореска! Гротеска!

Днес Калина Константинова държа̀ пламенна реч за българските пощи, които са ужасен срам, за отвратителното ръководство на държавното дружество, на което тя е поискала оставката. И щяла да назначи нови хора до часове. Да, бе! И това не знаете. “Български пощи” е акционерно дружество – трябва да се проведе общо събрание, а по-сетне новото ръководство да се впише в търговския регистър, може да има обжалване в съда и т.н.. Процедури… но компанията на просто Киро, просто нарушител на Конституцията, от закони се не пла̀ши – законите са им “вра̀та у по̀ле”.

И пак да попитам – ако днес Калина Константинова представя ситуацията в “Български пощи” като катастрофална – защо се сети за това 4 месеца, след като беше назначена за вицепремиер с голяма заплата и с голям щатен персонал от сътрудници и съветници на държавни заплати?! Едва след кибератаката, тя изведнъж осъзна, че е принципал. Къде бля 140 дни, мари моме Калино?

… Добре. Явиха се днес пред медиите. Изказаха се драматургично. Обвиниха предишните. Съобщиха, че ще получат за харчене 101 милиона лева за “Български пощи” – халал да са им. Ще има приятелски фирми да захлебят в тези тежки и гладни времена, това е идеята.

Обаче… изобщо не стана ясно кога ще се възстанови напълно работата на “Български пощи”, спряна точно преди да започне изплащането на пенсиите и на великденските добавки към тях.

Един приятел от държавната администрация ми вика: няма пари, това е истината, вика.

Не искам да му повярвам. Страх ме е. Страх ме е, че е истина!